Τρελό! Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ασφάλισε το παιδί του για ζημιές σε μουσεία

featured image




Τα μέτρα του έχει πάρει ο Φώτης Σεργουλόπουλος σε περίπτωση που ο γιος του βρεθεί σε μουσείο της Γαλλίας και προκαλέσει ζημιά σε έργο τέχνης.

Με αφορμή τη ζημιά 77 εκ. δολαρίων που έγινε σε μουσείο στην Ταϊβάν, ο Φώτης Σεργουλόπουλος έκανε δύο προσωπικές αποκαλύψεις, στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν». Αρχικά, ο παρουσιαστής αποκάλυψε πως έχει κάνει ειδική ασφάλεια στον γιο του, ώστε να μην πληρώσει χρήματα σε περίπτωση που κάνει ζημιά σε κάποιο μουσείο της Γαλλίας.

«Έχω ασφαλίσει τον γιο μου στη Γαλλία, αν μπει σε μουσείο και κάνει ζημιά να μην το πληρώσω. Υπάρχει ειδική ασφάλεια για τα παιδιά που αν κάνουν ζημιά σε κάποιο μουσείο δε πληρώνουν. Το είχα φόβο. Γιατί θα σου πω…», ανέφερε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και στη συνέχεια προχώρησε σε μια ακόμη αποκάλυψη.



«Έχω χαλάσει έργο τέχνης στο Beaubourg στο Παρίσι. Ήταν τη δεκαετία του ’80 που κάναμε τους έξυπνους και νομίζαμε ότι όλα είναι διαδραστικά, ήταν μια μεγάλη έκθεση Γιαπωνέζων καλλιτεχνών και μέσα σε έναν πελώριο χολ υπήρχε ένα πελώριος κύβος από πηλό με κοτετσόσυρμα γύρω γύρω και ήταν μαλακός. Εγώ νόμιζα ότι είναι διαδραστικό το έργο και πήγαινα και έβαζα τα δάχτυλά μου μέσα στο έργο.





Βάραγε μια σειρήνα. Έρχονται δίπλα μου οι άλλοι που κοιτούσαν και λέω είναι φτιαγμένο για να βάζουμε τα δάχτυλά μας στο έργο. Έτσι νόμιζα εγώ. Κι έρχονται και με πιάνουν και με πήγαν λίγο μέσα σε ένα γραφείο, να δουν αν είμαι καλά. Μου είπαν: “Δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένος ο καλλιτέχνης με αυτό που έχετε κάνει”. Πολύ ευγενικοί αυτοί. Από τότε μου έχει μείνει φόβος», διηγήθηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.





Από το Blogger.