Έντι Ράμα: Η Αλβανία δεν θα εξαπατήσει την ΕΕ όπως η Ελλάδα

featured image


Σοβαρές βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, υποστηρίζοντας ευθέως ότι «η Ελλάδα εξαπάτησε πολύ για να μπει στην ΕΕ», κάτι που όπως είπε δεν πρόκειται να κάνει η χώρα του.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο euractiv, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής για τη διεύρυνση της ΕΕ στα Βαλκάνια, σήμερα στα Τίρανα, ο κ. Ράμα είπε ότι «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι μια διαδικασία που βασίζεται σε άτομα και αξίες. Πρέπει να κάνουμε τα “μαθήματά μας”, καθώς δεν πρόκειται για εξετάσεις που μπορείς να εξαπατήσεις. Ακόμη, και αν οι καθηγητές έχουν μεγάλη διάθεση να σε βοηθήσουν να περάσεις. Είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις σωστά το διαγώνισμα αυτό».



Στο αίτημα να γίνει πιο συγκεκριμένος, ο Ράμα υποστήριξε ευθέως ότι η Ελλάδα εξαπάτησε για να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όχι όπως έκαναν κάποιες χώρες στο παρελθόν, όπως μια γειτονική χώρα η Ελλάδα για παράδειγμα, που εξαπάτησε πολύ. Πήρε χρήματα από την Ευρώπη, πέρασε μια περίοδο χλιδής και μετά κατέληξε πολύ άσχημα», είπε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.