Ευθύμιος Λέκκας: «Κακώς άνοιξε συζήτηση για σεισμό στην Ελλάδα»

featured image


Την εκτίμηση ότι οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία θα φτάσουν τους 50.000 έκανε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ενώ βρίσκεται στη γειτονική χώρα μαζί με τα μέλη της ΕΜΑΚ και ομάδα καθηγητών από την Ελλάδα.

Κακώς άνοιξε συζήτηση για ανάλογο σεισμό καθώς δεν υπάρχει πιθανότητα στην Ελλάδα, ενώ στη χώρα μας τα κτήρια είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, τόνισε μιλώντας στο βραδυνό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.



Το 2020 δεν είχαμε κατάρρευση στη Σάμο ενώ στην Τουρκία ήταν χιλιάδες, είπε ο καθηγητής αναφερόμενος στην πλημμελή αντισεισμική θωράκιση της γείτονος . Νομιμοποιούν την αυθαιρεσία οι Τούρκοι κατασκευαστές και τα αποτελέσματα είναι σαφή, είπε ο κ. Λέκκας, επισημαίνοντας λάθος σχεδιασμούς κατασκευής, φθηνά υλικά δόμησης αλλά και αρχιτεκτονικές παραδοξολογίες πίσω από την εικόνα βιβλικής καταστροφής.
Δύο εκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους, έστω κι αν δείχνουν όρθια, τόνισε ο καθηγητής μιλώντας για την αυτοψία του και συγκεκριμένα για 200.000 κτίρια που κατέρρευσαν και άλλα τόσα που είναι επικίνδυνα.

Δεν γίνεται πλέονν τίποτα σε αυτά τα κτίρια, η αρχιτεκτονική δεν μπορεί να αλλάξει, τόνισε





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.