Δικηγόρος της αδικοχαμένης 23χρονης Ιφιγένειας – Να καθίσουν στο σκαμνί σταθμάρχης, εκπρόσωποι εταιρείας και πολιτικοί

featured image


Πλήθος ερωτημάτων για τη διαδικασία πρόσληψης, αλλά και της τοποθέτησης στον συγκεκριμένο σταθμό του 59χρονου σταθμάρχη που δεν γύρισε το κλειδί 118, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση των τρένων και τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, προκαλεί η αποκάλυψη του iefimerida.gr.

Ο 59χρονος είχε πιάσει δουλειά στον κομβικό σταθμό της Λάρισας στις 25 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι όταν έγινε το δυστύχημα βρισκόταν για μόλις 5η ημέρα στη συγκεκριμένη θέση και αφέθηκε μόνος του στη βάρδια να διαχειριστεί την κυκλοφορία των τρένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο σταθμάρχης, αφού παραδέχθηκε πως έκανε λάθος, στη συνέχεια φέρεται να υποστήριξε ότι ολοκλήρωσε την πρακτική και θεωρητική του εκπαίδευση καθώς και τις εξετάσεις του για τη θέση του σταθμάρχη στις 8 Ιανουαρίου 2023. Στο τέλος Ιανουαρίου εξασκήθηκε μόλις για πέντε ημέρες στον σταθμό της Λάρισας ως βοηθητικός στο πλευρό άλλου σταθμάρχη. Την 1η Φεβρουαρίου έπιασε δουλειά στον σταθμό της Καλαμπάκας, όπου παρέμεινε έως τις 14 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια έκανε μαθητεία για τρεις ημέρες στον σταθμό των Νέων Πόρων, όπου εργάστηκε και ως βασικός σταθμάρχης δύο ημέρες, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου. Την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, έκανε μαθητεία μόλις μίας ημέρας στον σταθμό της Λάρισας.



Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ενώ ξεκινούσε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας που σήμαινε τη μετακίνηση χιλιάδων επιβατών με τις αμαξοστοιχίες, ο άπειρος σταθμάρχης πιάνει για πρώτη φορά δουλειά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας. Πριν συμπληρώσει μία εβδομάδα στο πόστο του και συγκεκριμένα την 5η ημέρα του στη δουλειά, κάνει το μοιραίο λάθος που οδηγεί σε εθνική τραγωδία.

Στα 59 του χρόνια είχε γίνει σταθμάρχης σε έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας, αφού είχε περάσει από τον σταθμό Λάρισας 5 ημέρες ως βοηθητικός τον Ιανουάριο και ακόμα μία ημέρα μαθητείας στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ συνολικά ως βασικός σταθμάρχης είχε 14 ημέρες προϋπηρεσία στην Καλαμπάκα και δύο ημέρες στους Νέους Πόρους -συνολικά, δηλαδή, είχε εργαστεί 16 ημέρες και αυτές σε μικρότερους σταθμούς.

Μάλιστα, ειδικοί που μιλούν για τα αίτια της τραγωδίας τονίζουν πως ο 59χρονος σταθμάρχης ήταν άπειρος και δεν έπρεπε να είναι μόνος του στο συγκεκριμένο πόστο.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.