Σοκ στο Βελιγράδι – Αυτός είναι ο 14χρονος που σκότωσε 8 μαθητές και έναν φύλακα στο σχολείο

featured image


Οκτώ μαθητές και ο φύλακας του σχολείου έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενός αγοριού που άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί σε σχολείο του Βελιγραδίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Νωρίτερα τα μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ο φύλακας του σχολείου ήταν νεκρός και ότι πέντε μαθητές είχαν τραυματιστεί.

Μια δασκάλα είναι επίσης τραυματίας και δέχεται επείγουσα φροντίδα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το αγόρι εισέβαλε οπλισμένο στο μάθημα της ιστορίας και άρχισε να πυροβολεί κατά του δασκάλου, των συμμαθητών του και των φρουρών ασφαλείας. Δώδεκα παιδιά εισήχθησαν στο Νοσοκομείο Παίδων Tiršova , οκτώ από αυτά κατέληξαν, τρία νοσηλεύονται στην εντατική και ένα κορίτσι βρίσκεται στο χειρουργείο, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τους γιατρούς να δίνουν μάχη για τη ζωή της.

Το προφίλ του δράστη

Ο πυροβολισμός σημειώθηκε στις 8:40 το πρωί όταν ο δράστης άνοιξε πυρ όπως όλα δείχνουν με το όπλο του πατέρα του. Λίγη ώρα μετά συνελήφθη απο τους αστυνομικούς. Τρομοκρατημένοι γονείς έσπευσαν στο σχολείο προσπαθώντας να εντοπίσουν τα παιδιά τους. Τοπικά μέσα ενημέρωσης από το σημείο μετέδωσαν στιγμές χάους και αγωνίας, έξω από το σχολείο καθώς η αστυνομία απομακρύνε τον ύποπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του αγοριού που πυροβόλησε σήμερα το πρωί στο δημοτικό σχολείο έχει στην κατοχή του δύο όπλα. Οι μαζικοί πυροβολισμοί στη Σερβία είναι εξαιρετικά σπάνιες. Οι ειδικοί, ωστόσο, έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για τον αριθμό των όπλων που υπάρχουν στη χώρα μετά τους πολέμους της δεκαετίας του 1990.



«Πήρε μια μονάδα στην ιστορία και μετά τρελάθηκε. Πυροβόλησε τον ιστορικό στο γραφείο και μετά και τους φίλους του. Έχει σε όλα τα μαθήματα Α και όλοι τον λέμε σπασίκλα» λένε οι συμμαθητές του στο σχολείο «Vladislav Ribnikar».

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Άκουσα τους πυροβολισμούς, κάποιοι μαθητές βγήκαν αμέσως στο διάδρομο για να δουν τι συμβαίνει. Στην αρχή νόμιζα ότι κάτι συνέβαινε έξω. Όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν, επικράτησε γενικός πανικός, όλοι άρχισαν να τρέχουν, όταν βγήκα τον είδα, ήρθε και μας σημάδεψε ένα όπλο, είπε ένας από τους σοκαρισμένους μαθητές στην εφημερίδα «Blic», με δάκρυα.

Ένα από τα κορίτσια είδε τον φύλακα να πέφτει στο πάτωμα, είδε ουσιαστικά την ανατριχιαστική στιγμή της δολοφονίας του σχολικού φύλακα «Άκουγα μόνο ήχους και νόμιζα ότι τα αγόρια πετούσαν κροτίδες. Είδα τον φύλακα να πέφτει στο πάτωμα. Γύρισα εκεί που ήμουν, είπα στους καθηγητές ότι πυροβολούσαν.. . Άκουσα ότι πυροβολούσε συνέχεια, δεν ήταν μία βολή κάθε τόσο , αλλά συνέχεια. Δίπλα στο γυμναστήριο, υπήρχε ένας μικρός χώρος όπου στριμωχτήκαμε όλοι. Καθόμασταν εκεί, οπότε μας μετέφεραν σε άλλη αίθουσα, όπου ήταν ακόμα πιο ασφαλές» είπε η Ευγενία στα τοπικά Μέαα.

«Δεν ήθελα να το πω στη μαμά μου, δεν ήξερα πού ήταν. Αργότερα της είπα ότι ήμουν ασφαλής. Πήγαμε στο ίδιο τμήμα. Ήταν ήσυχος και ωραίος, είχε καλούς βαθμούς. Δεν ήξερα πολλά γι ‘αυτόν, αλλά δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο είπε την «Prva».





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.