Αθώος ο Καμμένος για την δημόσια προτροπή να λιντσάρουν τον Χρήστο Πάχτα



Αθώο έκρινε τη Δευτέρα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, για την δημόσια προτροπή προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, το Σεπτέμβριο του 2013.

Με ανακοίνωση τους, οι ΑΝΕΛ κάνουν λόγο για «πανηγυρική αθώωση» του Πάνου Καμμένου, τονίζοντας ότι ενώπιον του δικαστηρίου, ο υπουργός Άμυνας «ξεκαθάρισε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία, ούτε διαταγές μέσω twitter από συμβούλους αποτυχημένου πρωθυπουργού. Η υπόθεση Πάχτα δεν πρόκειται να κλείσει και κατέθεσε σήμερα νέα στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο «δωρεών»ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει ως δήμαρχος από την «Ελληνικός Χρυσός»».

«Η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται στους πολίτες και στους πολιτικούς. Παραιτούμενος της ασυλίας, που μου παρέχει το σύνταγμα, πιστεύω ότι πλέον θα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργού» ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο κ. Καμμένος.

Αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση τόνισε: «Χύθηκαν εκατοντάδες τόνοι μελάνης. Πρωτοσέλιδα, ώρες ατελείωτες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, προκειμένου να δεχθώ ύβρεις, πολιτικό bullying από εκείνους που πιστεύουν πως την εξουσία δεν την έχουν οι πολίτες, αλλά οι μεγάλες εταιρείες».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε πως θα ερευνηθεί η υπόθεση της απαίτησης άμεσου ελέγχου των «άσπρων ή πιθανώς και μαύρων χρημάτων, τα οποία δόθηκαν από την Ελληνικός Χρυσός επισήμως ή ανεπισήμως μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης και διαφημίσεων».

Η απολογία του Πάνου Καμμένου

«Στην προσωπική μου ζωή ουδέποτε ότι θεώρησε ότι η βία αποτελεί μέσο επίλυσης διαφόρων. Εάν ο κ. Πάχτας είχε λιντσαριστεί, αυτό θα τον δικαίωνε» ανέφερε κατά την απολογία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Ο Πάχτας είναι το πρόσωπο που συνδέεται με τη διαπλοκή. Ως υπουργός κατέθεσε την περίφημη τροπολογία για το Πόρτο Καρράς. Στο θέμα του Ελληνικού Χρυσού, π δήμαρχος, όπως αποδείχθηκε από τον εσωτερικό έλεγχο του Δημοσίου, εισέπραξε 11,5 εκατομμύριο ευρώ από την εταιρεία, προκειμένου να διαβάλλει τους κατοίκους των Σκουριών. Εδώ βρίσκεται και ο δικηγόρος της Ελληνικός Χρυσός. Η μήνυση έγινε για να απειληθεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Με πλησίασε για να με εξαγοράσει ο Ελληνικός Χρυσός» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την επίμαχη φράση ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως εννοούσε πολιτικό λιντσάρισμα και ουδέποτε θα έκανε λόγο για προτροπή βίας.

Πηγή:badboy.gr
Από το Blogger.