Σήμερα απολογείται η 22χρονη που πέταξε το παιδί της απο το παράθυρο


Στον εισαγγελέα πρόκειται να μεταφερθεί σήμερα η 22χρονη φοιτήτρια η οποία πέταξε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας της το νεογέννητο μωρό της. Η κοπέλα νοσηλεύεται φρουρούμενη και παρακολουθείται από ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.
«Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017 έκανα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγήκε θετικό. Αποφάσισα να το πω στον φίλο μου. Τον πήρα τηλέφωνο και όταν του το είπα μου έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ξαναπήρα και άλλες φορές αλλά δε μου το σήκωσε.

Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω. Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο επειδή δεν είχα λεφτά να πάω σε γιατρό. Υπολόγιζα μόνη μου τους μήνες και πίστευα ότι θα γεννήσω τον Μάιο», λέει χαρακτηριστικά στην απολογία της
Στην απολογία της η 22χρονη υποστηρίζει ότι κράτησε κρυφή την εγκυμοσύνη της από την μητέρα της και πως ένας από τους λόγους που την έκαναν να λάβει την απόφαση να γεννήσει μόνη της στο σπίτι ήταν και το γεγονός ότι δεν είχε χρήματα για να πάει σε νοσοκομείο.

«Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη οπότε και τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο» αναφέρει η 22χρονη και συνεχίζει: «Την Παρασκευή 20 Απριλίου ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα, όπως κάνει κάθε μέρα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8:30 π.μ. Στο δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά μου. Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο..... Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα» καταθέτει χαρακτηριστικά.

Δικηγόρος 22χρονης: Η πρώτη της σκέψη όταν γεννούσε ήταν μην την καταλάβει κανένας
Στο πλάνο της 22χρονης να πάρει το παιδί από εκεί που το πέταξε μόλις το γέννησε, αναφέρθηκε ο δικηγόρος της, Α.Αλεξιάδης, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.
Σε χθεσινές δηλώσεις της, που μετέφερε ο ίδιος, η κοπέλα είπε πως «δεν ήθελε να κάνει κακό στο παιδί», εξηγώντας ότι σκόπευε να πάρει το βρέφος από τον ακάλυπτο που το είχε πετάξει, όταν θα έφευγε η μητέρα της.

«Έχει κάνει δεύτερες σκέψεις, κι αυτό είναι το κομμάτι που θέλουμε να αναδείξουμε», σημείωσε ο δικηγόρος, λέγοντας ότι, αυτό που σκέφτηκε η 22χρονη ήταν «μόλις έβρισκε κενό στο χρόνο, να πάρει το παιδί και να πάει στο νοσοκομείο».
Όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη, αφού η μητέρα της γύρισε έγκαιρα στο σπίτι και «μέχρι το πρωί του Σαββάτου που χτύπησε το κουδούνι η γειτόνισσα, δεν πρόλαβε να μείνει μόνη της, για να το πάρει και να φύγουν».

Όπως είπε ο ίδιος, η κοπέλα «ενημέρωσε τη φίλη της και μετά το σύντροφό της», με τις αντιδράσεις τους να είναι του τύπου «έλα μωρέ».

Περιγράφοντας την περίοδο της εγκυμοσύνης της, είπε πως «δεν πήγε σε γιατρό, δεν πήρε φάρμακα», ενώ σχετικά με την απόφασή της να κρατήσει το παιδί, είπε πως «δεν ήταν συνειδητή απόφαση. Έχει αδυναμία να το μεγαλώσει και το ξέρει, όμως από την πρώτη στιγμή λέει θα το γεννήσω και θα το αφήσω στο γιατρό».
Επανέλαβε ότι το μυαλό της 22χρονης δεν είναι ανάλογο της ηλικίας της, κάνοντας και πάλι λόγο για ανώριμη σκέψη.

Τέλος, όπως είπε ο Α.Αλεξιάδης, περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η νεαρή την ώρα του τοκετού, είπε πως «η πρώτη της σκέψη όταν γεννούσε, μέσα στα αίματα, με φριχτούς πόνους, ήταν να μην την καταλάβει η μητέρα της ή κανένας άλλος».

Από το Blogger.