Ξενογιαννακοπούλου: Η πολιτική πλέον μπαίνει στο τραπέζι

featured image

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ για το Δημόσιο θα αρχίσουν να νομοθετούνται το επόμενο διάστημα ώστε να αρχίσει η εφαρμογή τους από την αρχή της επόμενης χρονιάς, ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στον Real Fm.

«Τα πολιτικά περιθώρια που έχει η κυβέρνηση στη μεταμνημονιακή εποχή, δεν είναι απλά λόγια αλλά θα φανεί στην πράξη ότι παράγουν αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου εκτίμησε ότι η σταδιακή ανάκτηση των πολιτικών επιλογών σε αυτή τη νέα εποχή παρέχει την ευχέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει τη δημοσκοπική διαφορά με τη ΝΔ και να κάνει την ανατροπή, κερδίζοντας τελικά τις εκλογές.

Όπως εξήγησε, «το πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δείχνει ότι η χώρα μας βγαίνοντας από το μνημόνιο ανακτά σταδιακά ένα περιθώριο πολιτικών κινήσεων και επιλογών. Η πολιτική μπαίνει στο τραπέζι και αυτό σημαίνει ότι μπαίνουν και οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές στον δημόσιο λόγο, όπως τις είδαμε και με την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη που έβαλε ένα πιο καθαρά νεοφιλελεύθερο πρόσημο στις επιλογές του. Συνεπώς ο πολίτης, όταν θα γίνουν οι εκλογές, δεν θα έχει μπροστά του έναν μνημονιακό μονόδρομο, αλλά θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις και αυτό είναι ένα πεδίο που ενισχύει τις δυνάμεις που θέλουν να αναδείξουν μια άλλη προοδευτική πρόταση για το μέλλον».

Για το θέμα των συντάξεων, σημείωσε ότι τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης για την μη περικοπή τους είναι ισχυρά και είναι βάσιμη η αισιοδοξία ότι υπάρχει κατανόηση από την πλευρά των θεσμών, κάτι που -όπως εκτίμησε η ίδια- θα φανεί όταν θα συζητηθεί το θέμα στο Eurogroup.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναφερόμενη στις προτεραιότητες του υπουργείου της, είπε ότι αυτές είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και της ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα, η ενίσχυση της ψηφιακής λειτουργίας του Δημοσίου και η ηλικιακή ανανέωση και ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης με μόνιμο προσωπικό με βάση τον κανόνα 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση).

Από το Blogger.