Τσίπρας: Δεν ήρθα εδώ για να μοιράσω παροχές

featured image

«Τρία χρόνια μετά τη δύσκολη συμφωνία του Αυγούστου του 2015, είναι η πρώτη φορά που μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά ότι δικαιωθήκαμε. Η επιλογή μας να μην διακινδυνεύσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να προχωρήσουμε σε συμφωνία με τους δανειστές μας εκείνο το καλοκαίρι αποδείχθηκε η μόνη ορθή επιλογή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην 83η ΔΕΘ.

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινώντας την ομιλία του καλωσόρισε τις ΗΠΑ και τόνισε: «Θέλω με την ευκαιρία αυτή να καλωσορίσω την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ. Μια χώρα με την οποία μας συνδέει ισχυρή στρατηγική σχέση, αλλά και αγώνες για κοινές αξίες σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας.

Ο πρωθυπουργό επεσήμανε πως: «Η 83η ΔΕΘ είναι η πρώτη μετά από 8 χρόνια που δεν γίνεται κάτω από τη σκιά των μνημονίων. Είμαι βέβαιος ότι η ξεχωριστή θέση των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ θα είναι ευκαιρία για ένα σημαντικό κεφάλαιο στις σχέσεις μας και για ακόμη καλύτερη μεταξύ μας συνεργασία».

«Σήμερα μπορώ να κοιτάξω τον καθένα και την καθεμία από εσάς στα μάτια και να πω ότι το μέλλον ανήκει σε εσάς

Ανήκει στους ανθρώπους του μόχθου που σήκωσαν τη χώρα στις πλάτες τους και δικαιούνται να ελπίζουν ξανά» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα σε αυτήν την ιστορική 83η ΔΕΘ, δεν ήρθα εδώ για να σας μοιράσω παροχές. Ήρθα για να μοιράσω και να μοιραστώ μαζί σας όραμα. Το όραμά μας για την Ελλάδα της νέας εποχής που ανατέλλει» τόνισε.

Από το Blogger.