Χατζηδάκης: Ο λαϊκισμός κέρδισε τις εκλογές του 2015

featured image

«Πίσω από το brain drain, δηλαδή τη φυγή των νέων παιδιών στο εξωτερικό, κρύβεται η τραγική αποτυχία της χώρας, τα τελευταία χρόνια να βάλει μπροστά τη μηχανή της οικονομίας. Γιατί έχουμε πιστέψει στην Ελλάδα εδώ και καιρό ότι μπορούμε να έχουμε επενδύσεις χωρίς επενδυτές, εργαζόμενους, χωρίς επιχειρηματίες και αποτελέσματα χωρίς δουλειά».

Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Κωστής Χατζηδάκης από τη Λάρισα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η τοπική ΝΟΔΕ με θέμα «Βrain Drain: Η φυγή των νέων στο εξωτερικό, μια ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα».

Ο κ. Χατζηδάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, σχετικά με τις επιλογές της στην οικονομία, λέγοντας πως «ο λαϊκισμός κέρδισε τις εκλογές του 2015» ενώ τόνισε πως «θα πρέπει να γίνει μια καινούρια αρχή με σοβαρότητα, δουλειά, ελεύθερη οικονομία και ιδιωτικές επενδύσεις».

Μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν έχει αρνηθεί τις πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατούσε στο παρελθόν στο επίπεδο της οικονομίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «με ευθύνη του συνόλου του πολιτικού συστήματος η χώρα ζούσε πάνω από τις δυνάμεις της».

Επίσης ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να διδαχθεί από τα δικά της λάθη, τα λάθη των άλλων, αλλά και από τα λάθη της τρόικα και να ακολουθήσει τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές. «Θα κάνουμε αυτό που έγινε στην Πορτογαλία στην Ιρλανδία στην Κύπρο. Ένα άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής, με λιγότερους φόρους για να πάρει μία ανάσα η ιδιωτική οικονομία, με λιγότερες δαπάνες, ώστε να μην αυξηθούν τα ελλείμματα του Δημοσίου και φυσικά με ένα άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα. Γιατί θεωρούμε την επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως μοχλό για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» τόνισε.

Τέλος κ. Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση, αναφερόμενος στο κοινό στο οποίο απευθύνεται η Ν.Δ, υποστήριξε ότι απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ακόμα και σε αυτούς που ανήκουν στην Αριστερά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το κόμμα που κυβερνάει σήμερα είναι ένα συνονθύλευμα κυνικών εξουσιομανών που δεν πιστεύει σε τίποτα άλλο παρά μόνο στην παραμονή του στην εξουσία».

Από το Blogger.