Στήριξη σεισμόπληκτων επιχειρήσεων στη Ζάκυνθο

featured image

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων, από το σεισμό στις 26 Οκτωβρίου 2018 που έπληξε το νομό Ζακύνθου.

Όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, μετά το συγκεκριμένο σεισμό, η πολιτεία λαμβάνει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση και τη στήριξη των πληγέντων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνεται, ισχύουν και οι πάγιες ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες για τις αποδεδειγμένα πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους, που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, προβλέπονται οι εξής διευκολύνσεις:

α) Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων, μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών, μετά των προσθέτων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

β) Αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσθέτων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.

γ) Οι ανωτέρω εισφορές εξοφλούνται σε 12–24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίον έληξε η εξάμηνη αναστολή.

Από το Blogger.