Σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ για τις καταλήψεις

featured image

Νέα κόντρα, αυτή τη φορά για τις μαθητικές καταλήψεις, ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη. Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις».

«Πράγματι. Άλλοι μπήκαν στη πολιτική δράση μέσα από κοινωνικούς αγώνες, άλλοι ως κληρονόμοι με τη στήριξη του μπαμπά και της αδελφής τους και άλλοι έχτισαν καριέρες ψαρεύοντας στα θολά νερά του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας», τόνισαν κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Οι κυβερνητικές πηγές σχολίασαν τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Πάτρα ο οποίος μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι «κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων. Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες δικές τους κομματικές επιδιώξεις

Πηγές του Μαξίμου απάντησαν ότι «μας κρίνει όλους ο λαός...».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρέστη σήμερα στις θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου της Πάτρας, Άγιου Ανδρέα. Εκεί αναφέρθηκε και για το ζήτημα των καταλήψεων με θέμα το Μακεδονικό αλλά και «άλλα εθνικά θέματα» όπως αναφέρουν οι καταληψίες.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε για το θέμα: «Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη. Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις. Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος».

Και συνέχισε «όμως, κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων. Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες δικές τους κομματικές επιδιώξεις. Ο κάθε Έλληνας και το κάθε νέο παιδί έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε αυτήν την κακή συμφωνία. Ας το κάνει, όμως, κρατώντας τα σχολεία ανοιχτά και σεβόμενος πάντα τους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας».

Για την γιορτή του πολιούχου της Πάτρας είπε: «Σήμερα, αυτήν την σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία γιορτάζει η Πάτρα και όλη η Δυτική Ελλάδα. Τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα, μιας σημαντικής προσωπικότητας στην ιστορία της Ορθοδοξίας, θυμόμαστε πάντα αυτές τις άγιες μέρες ότι η ιστορία του Έθνους μας είναι απολύτως ταυτισμένη με την ιστορία της Ορθοδοξίας. Εύχομαι σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά και καλά».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Από το Blogger.