Μωρό που ξυλοκοπήθηκε άγρια από το θείο του, επέζησε παρά το ότι οι γιατροί του έκλεισαν τη μηχανική υποστήριξη

featured image

Οι γονείς του μικρού Bobby Webber κλήθηκαν να πάρουν μια αδύνατη απόφαση.

Μετά από τέσσερις ώρες κακοποίησης στα χέρια του θείου του – ενώ οι γονείς του βρίσκονταν σε ταξίδι για το μήνα του μέλιτος – ο 7 μηνών Bobby πάλευε για τη ζωή του.

Οι γιατροί είπαν στον Barry και την Elise Webber ότι ο σοβαρά τραυματισμένος γιος τους είχε ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης – και ότι η μηχανική υποστήριξη που τον κρατούσε στη ζωή έπρεπε να απενεργοποιηθεί.

Four years on from the tragic incident in which Bobby Webber

Η κ. Webber είπε επίσης ότι ο Bobby είναι ένα παιδί με τρομερή ενέργεια που αγαπά να παίζει με τους αγαπημένους του.

“Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι ότι δεν μπορεί να σηκωθεί και να κινηθεί μόνος του. Από την ώρα που θα ξυπνήσει ο Bobby, ξεκινάμε κι εμείς το τρέξιμο. Προσπαθούμε με υπομονή και με φάρμακα να τον μάθουμε να κάνει βασικά πράγματα, όπως το να πηγαίνει στην τουαλέτα.”

In addition to the leaps and bounds Bobby has made physically, he recently blew doctors and his parents away at his latest cognitive therapy assessment

“Τα πάει περίφημα και χαιρόμαστε όλοι μας με την πρόοδό του.”

“Επίσης, η επιληψία του είναι σε ύφεση.”

Bobby and his eight-year-old sister Olivia (left) are the best of friends, their mother Elise Webber told Daily Mail Australia

Ο Bobby είναι ακόμα υπό ιατρική παρακολούθηση, ενώ οι φυσικοθεραπευτές του προσπαθούν να του κάνουν μαθήματα κίνησης που στηρίζονται στη μουσική.

“Τα αθλήματα και η μουσική του έδωσαν την ευκαιρία να συναναστραφεί με άλλα παιδιά και να μην αισθάνεται ότι είναι ς,” είπε η μητέρα του.

Mrs Webber said Bobby is high energy, and loves to be entertained, which keeps her family on their toes

“Είναι υπέροχο το γεγονός ότι ανταποκρίνεται τόσο καλά στη μουσική. Υπάρχουν άτομα στο φυσικοθεραπευτήριο που στην αρχή του ήταν ξένα και τώρα είναι για εκείνον σαν οικογένεια.”

Bobby is even enrolled in a mainstream daycare two days a week now, and spends every Thursday at back-to-back therapy appointments across Sydney

Εκτός από την πρόοδο που έχει στην κίνηση, πρόσφατα έδειξε στους γιατρούς και τους γονείς του την πρόοδό του στη λογοθεραπεία.

“Παλιά ήταν ένα παιδί που έλεγε συνέχεια ‘όχι’ αλλά τώρα προσπαθεί να μιλάει και να περνάει χρόνο με τη μεγαλύτερη αδελφή του.”

Bobby spent two months in hospital suffering multiple seizures and being fed by a tube as he made steady progress despite his injuries

Ο Bobby και η οκτάχρονη αδερφή του Olivia, εκτός από αδέλφια είναι και οι καλύτεροι φίλοι.

Η κ. Webber είπε ότι τα αδελφάκια είναι «αχώριστα» και χαρακτήρισε τον δεσμό τους ως «μοναδικό».

Iron Heart is comprised of a number of children with varying capabilities and talents, as well as older helpers who take to the competition floor with the little ones

“Την ενσυναίσθηση της Olivia δεν την έχω δει ούτε σε ενήλικα. Φροντίζει τον αδελφό της και κάνει τα πάντα για να είναι καλά.”

Ms Webber said the siblings are

“Η πρόοδος του Bobby δείχνει πως με θέληση, αγάπη και υπομονή όλα μπορούν να γίνουν.”

Από το Blogger.