Γιατί η Τότεναμ πρέπει να είναι χαρούμενη με τους αποκλεισμούς

featured image

Για να κατακτήσεις τη δόξα, θέλεις χρήμα. Ο συσχετισμός δεν ισχύει στο 100% των περιπτώσεων, όμως ο πίνακας της Premier League ταιριάζει με εκείνον των εισοδημάτων των club με σχετική ακρίβεια. Οι Spurs πληρώνουν λιγότερα και παίρνουν περισσότερα. Τα ποσά που δίνουν οι μεγάλες ομάδες σε μισθούς παικτών έχουν ως εξής. Η Λίβερπουλ 208 εκατ. λίρες τον χρόνο, η Αρσεναλ 223, η Τσέλσι 244, η Σίτι 260, η Γιουνάιτεντ 296. Η Τότεναμ είναι πολύ πιο κάτω, κάτω από την Εβερτον και μόλις πάνω από την Κρίσταλ Πάλας, καθώς δίνει 127 εκατ. λίρες ετησίως. Αυτό συμβαίνει σε τεράστιο βαθμό χάρη στον προπονητή. Πάντα αξίζει να το επαναλαμβάνεις. Ο Μαουρίσιο Ποκετίνο έχει κάνει τους Λονδρέζους overachievers και είναι λογικό μια ομάδα όπως η Γιουνάιτεντ να θέλει να τον προσλάβει.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι μπορεί να τα καταφέρουν, μπορεί και όχι. Στο Old Trafford, ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ κάνει καταπληκτική δουλειά χαμογελώντας συνέχεια και χωρίς να κάνει κριτική στους παίκτες του. Την ίδια στιγμή, η Τότεναμ έχει προβλήματα, έχοντας χάσει με τραυματισμούς τους τρεις από τους τέσσερις πιο δημιουργικούς παίκτες της, με τους Κέιν, Σον, Ντέλε Αλι να μην είναι στη διάθεση του Αργεντινού τεχνικού. Αν και οι συζητήσεις επέστρεψαν για το βάθος του ρόστερ, κάθε ομάδα θα είχε πρόβλημα αν της έλειπε μια τέτοια τριπλέτα. Και οι σερί ήττες στα Κύπελλα μπορεί να φαίνονται ως κάτι άσχημο, όμως οι Spurs είναι στην 3η θέση της Premier League, πίσω μόνο από τις δύο διεκδικήτριες, που πάνε τρένο για τον τίτλο. Ο Ποκετίνο φαντάζει σαν τον Μουρίνιο σε σύγκριση με τον Νορβηγό, ο οποίος μοιάζει να ζεσταίνει την καρέκλα του στο Old Trafford. Κάθε νίκη της Γιουνάιτεντ με τον Σόλσκιερ ενισχύει την άποψη ότι πρέπει από υπηρεσιακός να γίνει μόνιμος προπονητής, με τους παίκτες να τον στηρίζουν και υπάρχει αισιοδοξία για την κατάληψη της 4ης θέσης.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094805172-0"); });

«Είμαστε φτιαγμένοι για να κατακτάμε τίτλους, όμως δεν μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα αυτή τη χρονιά» είπε ο Σόλσκιερ "απαντώντας" στον Ποκετίνο, ο οποίος είχε πει ότι «το να τερματίσεις στην πρώτη 4άδα είναι σαν τίτλος». Ο Νορβηγός πρόσθεσε. «Είμαστε ακόμα μέσα στο Κύπελλο, φυσικά θα προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε. Αν παίρνεις τίτλους, είναι μια φανταστική μέρα για όλους στο club. Είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής σου όταν κατακτάς κάτι γιατί γνωρίζεις ότι θα έρθει και το επόμενο. Ο Αλεξ Φέργκιουσον πάντα έλεγε "απολαύστε το, όποιον τίτλο κατακτάτε, πρέπει να τον απολαμβάνετε».

Αυτές οι δηλώσεις έκαναν κύκλο και στο τέλος ο Σόλσκιερ αναγκάστηκε να πει ότι «δεν είμαι εδώ για να συζητήσω τι λέει ο Ποκετίνο και οι άλλοι προπονητές. Θεωρώ ότι κάθε προπονητής θέλει νίκη σε κάθε ματς». Αν η Γιουνάιτεντ καταφέρει να αποκλείσει την Τσέλσι στην επόμενη φάση, η μοναδική "σοβαρή" αντίπαλος θα είναι η Σίτι. Για τον Σόλσκιερ ένας τελικός και μια θέση στην 4άδα θα ήταν το τέλειο, πάντα όμως πίσω από την Τότεναμ, η οποία αν τερματίσει στην 3η θέση της Premier League για τέταρτη σερί χρονιά θα δείχνει εντυπωσιακή σταθερότητα, ενώ και μια πιθανή θέση στα προημιτελικά του Champions League για δεύτερη διαδοχική σεζόν, θα ανεβάσει το πρεστίζ του συλλόγου.

Και ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν με την Τότεναμ να μην έχει μπει ακόμα στο γήπεδό της καθώς οι εργασίες στο White Hart Lane έχουν καθυστερήσει και συνεχίζει να παίζει στο Wembley. Πριν κάποια χρόνια, οι οπαδοί των Spurs δέχονταν χλευασμό για το ότι η ομάδα τους τα έδινε όλα για τα Κύπελλα, όμως μια τέτοια περιγραφή σήμερα ταιριάζει περισσότερο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ποκετίνο δίνει long-term πλάνο στην ομάδα, έχει τακτοποιημένα τα οικονομικά και το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα και αν ο Αργεντινός ζητήσει να φύγει, ο Ντάνιελ Λίβι δεν πρόκειται να τον αφήσει για το τίποτα. Οι Spurs, με το νέο τους γήπεδο έτοιμο και με μια πιθανή δεύτερη σερί παρουσία στα προημιτελικά του Champions League, ίσως δεν χάσουν τον προπονητή που δεν κερδίζει τα Κύπελλα...

Πηγή: gazzetta.gr

Από το Blogger.