Σοβαρή πιθανότητα να υπάρξει ακόμη ένα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στη σεζόν

featured image

ΠΑΟΚ και Προμηθέας Πάτρας προκρίθηκαν και οι δύο στους «16» του Basketball Champions League, μια αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των ομίλων, ακολουθώντας την κάτοχο του τροπαίου, ΑΕΚ, η οποία ήταν η πρώτη ομάδα χρονικά της διοργάνωσης που κατάφερε κάτι τέτοιο για τη σεζόν 2018-19.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά νίκησε χθες τη Φρίμπουργκ στην Ελβετία και εξασφάλισε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, με τις θέσεις που διεκδικεί να είναι η τρίτη και η τέταρτη. Η τελική του θέση θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα στην τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου με δύο σενάρια τερματίζει στο Νο3 του ομίλου της.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094805172-0"); });

Σε περίπτωση νίκης επί της Τενερίφης στη Θεσσαλονίκη και σε περίπτωση ήττας, αλλά και νίκης της Χάποελ Χολόν επί της Ναντέρ στο Ισραήλ, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν. Στο ενδεχόμενο ήττας του από την ισπανική ομάδα και νίκης Ναντέρ στην έδρα της Χολόν, τότε ο ΠΑΟΚ θα καταλήξει τέταρτος.

Τα ενδεχόμενα που «παίζουν» για την ομάδα της Αχαΐας είναι περισσότερα, καθώς ο όμιλός της είναι πιο μπλεγμένος. Αν το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά γνωρίσει την ήττα στην Μπολόνια την επόμενη εβδομάδα κινδυνεύει να τερματίσει στο Νο4 του ομίλου της και να αντιμετωπίσει μία από τις πρώτες ομάδες των άλλων τριών. Εάν φύγει με «διπλό» από εκεί, μπορεί να καταταχθεί από την πρώτη μέχρι την τρίτη θέση. Αναλόγως εάν καλύψει τη διαφορά που είχε χάσει στο πρώτο ματς με τους Ιταλούς και τι θα κάνει η Μπεσίκτας.

Τέλος, η Ένωση δεν μπορεί να τερματίσει πιο κάτω από τη δεύτερη θέση στον δικό της όμιλο, ενώ η πρωτιά είναι δεδομένη εάν κερδίσει την Αντβέρπ τη 14η αγωνιστική και δεν θα τη νοιάζει τι θα κάνει την ίδια ώρα η Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Όπως και να έχει, οι πιθανότητες να υπάρξει μια ελληνική μάχη στη φάση των «16» του BCL είναι σημαντικές, καθώς δεν υπάρχει περιορισμός στην κλήρωση που θα γίνει, εκτός της συμμετοχής τους στον ίδιο όμιλο στη φάση των «32». Οι πρώτες των ομίλων θα αντιμετωπίσουν τις τέταρτες και οι δεύτερες τις τρίτες, με το πρώτο ματς να γίνεται στις έδρες των ομάδων που τερμάτισαν χαμηλότερα στη βαθμολογία.

Κοινώς, δεν θα δημιουργήσει καμία έκπληξη άλλη μια κόντρα μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αυτήν τη σεζόν (μετά τις δύο στη Basket League και τη μια στο Κύπελλο), όπως και μια κόντρα της Ένωσης με τον Προμηθέα, που επίσης στην Ελλάδα είναι κακός της «δαίμονας». Επίσης, εάν οι Πατρινοί τερματίσουν στο 1-2 του ομίλου τους, τότε δεν αποκλείεται να βρουν στο διάβα τους την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Από το Blogger.