Κατρακύλησε η μετοχή της Deutsche Bank

featured image

Η μετοχή της Deutsche Bank κατρακύλησε περισσότερο από 3% σήμερα, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο ανέφερε ότι η γερμανική τράπεζα που αντιμετωπίζει προβλήματα προετοιμάζεται για ενδεχόμενη συγχώνευση με την ανταγωνίστριά της Commerzbank στα μέσα του 2019.

Το δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι η συμφωνία προωθείται με τη μεσολάβηση της γερμανικής κυβέρνησης και θα πραγματοποιηθεί αν δεν πετύχουν τους στόχους τους οι προσπάθειες για την αναδιάρθρωση της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

Η Deutsche Bank αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή τα αποτελέσματά της για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Για το τρίτο τρίμηνο του 2018 η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 229 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από τα 149 εκατ. ευρώ που ανέμεναν αναλυτές σε έρευνα του Reuters. Ωστόσο, η επίδοση ήταν κατά 65% χαμηλότερη από αυτή που είχε σημειώσει η τράπεζα ένα χρόνο πριν.

Τα τελευταία χρόνια, η Deutsche βρισκόταν με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο, από τους διακανονισμούς της με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έως τις αλλαγές στο μάνατζμεντ, τα αδύναμα κέρδη, τη συνεχή αναδιάρθρωση, τη φημολογία για συγχώνευσή της και τη μεγάλη πτώση της τιμής της μετοχής της.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Κρίστιαν Ζέβινγκ, που ανέλαβε τα ηνία της τον Απρίλιο του 2018 αντικαθιστώντας τον Τζον Κράιαν, κάνει προσπάθειες για αλλαγή της στρατηγικής της.

Μιλώντας στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), ο Ζέβινγκ δήλωσε ότι θέλει η Deutsche Bank να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του. «Θέλω να κάνω σωστά τη δουλειά μου, θέλω να έχω τις σωστές αξίες και θέλω να έχω το πάθος σε αυτή την τράπεζα όπως πριν. Πρέπει να επαναφέρουμε την υπερηφάνεια στη Deutsche Bank».

Και μετά, όμως, από την ανάληψη της διοίκησης από τον ίδιο, ο Ζέβινγκ αντιμετωπίζει προβλήματα. Την περασμένη εβδομάδα, ένα άλλο δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείτο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ερευνά τον ρόλο της γερμανικής τράπεζας στο σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος της Danske Bank.

Η Deutsche διέψευσε γρήγορα ότι γίνεται έρευνα, αλλά δήλωσε ότι έχει λάβει μία σειρά αιτημάτων για παροχή πληροφοριών από επόπτες και Αρχές. Και επανέλαβε ότι δεν έχει δει ακόμη ενδείξεις παρατυπιών από την πλευρά της.

Εν τω μεταξύ, σήμερα η τράπεζα ανακοίνωσε ότι έλαβε ερωτήματα από δύο επιτροπές της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για τις σχέσεις της τράπεζας με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η μετοχή της τράπεζας έχει αυξηθεί σχεδόν 13% από την αρχή του έτους, αλλά είναι μειωμένη κατά σχεδόν 50% το τελευταίο 12μηνο όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το CNBC.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Από το Blogger.