Οι ειρωνείες του Αύγουστου Κορτώ για όσους κράζουν τον Ντάνο

featured image

Σήμερα κυκλοφορεί το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου «Ντάνος, μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου», που εδώ και μέρες έχει προκαλέσει αντιδράσεις, μετά και την κοσμοσυρροή που δημιουργήθηκε στην παρουσίασή του.

Ο Αύγουστος Κορτώ ανέβασε στο Facebook δύο ειρωνικές αναρτήσεις για όσους επιτίθενται στο νέο πόνημα του νικητή του Survivor 1.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094622034-0"); });

«Τα πηγαίναμε τόσο καλά, ρε γαμώτο, σε όλα τα επίπεδα: ξεχείλιζε η χώρα πολιτισμό, οι πολιτικοί της ήθος, οι καλλιτέχνες της ακεραιότητα, οι άνθρωποι αίσθημα ευθύνης, ανοχής, κατανόησης, ΚΙ ΗΡΘΕ Ο ΝΤΑΝΟΣ ΜΕ ΤΟ Γ@@@ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΟΛΑ ΡΕ ΠΣΤ.» έγραψε αρχικά για όσους ασκούν κριτική στον Ντάνο.

Στη συνέχεια, σε άλλο post, κράζει όσους έπιναν νερό στο κρασί του.

«Οι ίδιοι άνθρωποι που κρέμονταν κι απ" την κλ@ν@ του Ντάνου όταν τον έβλεπαν στην τηλεόραση, σήμερα τον κατακεραυνώνουν (O tempora, o mores) για το βιβλίο του, και βάζουν από δίπλα και τη Δημουλίδου, διότι αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης, μη γελιόμαστε: ο γυμνός, καταπράσινος ΦΘΟΝΟΣ για οποιονδήποτε άνθρωπο κερδίζει χρήματα (ιδίως αν είναι πολλά), χωρίς να τα "χει κλέψει, και χωρίς να "χει κάνει κακό σε κανέναν. (Και δεν θα μιλήσω πάλι για το παράπλευρο όφελος της αγοράς βιβλίου σε κάθε bestseller - έτσι κι αλλιώς οι φωνασκούντες δεν πιάνουν βιβλίο ούτε στον χειρότερο εφιάλτη τους.)

Α, κι όσο για την ουρά έξω απ" το βιβλιοπωλείο - όποιος νομίζει ότι σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου στήνονται λεφούσια για να αγοράσουν τη νέα μετάφραση, απ" τον Ρίτσαρντ Πεβίρ και τη Λαρίσα Βολοσκόνσκι, των Δαιμονισμένων του Ντοστογιέφσκι, λ.χ., δεν είναι ούτε αφελής, ούτε σνομπ - είναι κλινικά ηλίθιος.».

«Ο Ντάνος ούτε έκλεψε ούτε σκότωσε ένα βιβλίο έγραψε, πάρτε το, μην το παίρνετε και τέλος. Δεν θα τον στήσουμε και στα 6 μέτρα, σιγά πια όλοι οι απόγονοι του Ροϊδη εδώ μέσα μαζευτήκαμε #εδώοκόσμοςκαίγεται» είχε πει πριν λίγες μέρες η Έλενα Ακρίτα.

Από το Blogger.