Βούτσης: Μεταβατική περίοδος της χώρας προς την κανονικότητα

featured image

Στην σημαντικότητα της Δημοτικής Πινακοθήκης της Λάρισας, των εκθεμάτων από την δωρεά του Γεωργίου Κατσίγρα, αλλά και στις πρωτοβουλίες της Βουλής στον τομέα του πολιτισμού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της μόνιμης έκθεσης της Συλλογής Κατσίγρα, μετά τον επανασχεδιασμό της και τη νέα μουσειολογική μελέτη στην Δημοτική Πινακοθήκη.

Ο κ. Βούτσης τόνισε πως «στην μεταβατική περίοδο της χώρας προς την κανονικότητα, είναι κορυφαίο το ζήτημα της αξιοποίησης όλων των εστιών δημιουργίας που μπορούν να προσδώσουν μια ανθρωπιά, ένα ανώτερο πολιτιστικό επίπεδο και ισχυρά αντισώματα στο φόβο και τη εσωστρέφεια».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως είναι σημαντικό να υπάρξει πολιτισμική εξωστρέφεια σε όλα τα επίπεδα και αναφέρθηκε στις δράσεις και τις συνέργειες της Βουλής με φορείς και προσωπικότητες του πολιτισμού σε όλη τη χώρα.

Επίσης, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι υπάρχει υποχρέωση της πολιτείας στην στήριξη των δημιουργών σε θεσμικό, οικονομικό αλλά και θεωρητικό επίπεδο, λέγοντας ότι «έχουμε ευθύνη να επισημαίνουμε την ανάγκη του πολιτισμού σε όλες του τις εκφάνσεις , σαν την καρδιά μιας αντεπίθεσης, αλλά και μιας αναγέννησης της χώρας μας».

Σημειώνεται ότι στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο υφυπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτές του νομού Λάρισας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Από το Blogger.