Ρένα Δούρου: Αντέξαμε στη λυσσώδη εκστρατεία πολεμικής και χαλάσαμε την πιάτσα

featured image

Το μήνυμα ότι «δεν θα υποχωρήσουμε σπιθαμή από την προάσπιση του κοινωνικού κράτους» τόνισε μέσω συνέντευξής της η Ρένα Δούρου, που επισήμανε επίσης ότι «αντέξαμε στην λυσσώδη εκστρατεία πολεμικής και χαλάσαμε την πιάτσα».

Μέσω της εφημερίδας «Αυγή», χαρακτήρισε «κομιστή της παρακμής» τον αντίπαλό της στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για την Αττική, Γιώργο Πατούλη και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε να μας γυρίσει πίσω».

Το όραμά της, όπως επισήμανε, έχει κοινωνικό πρόσημο προσανατολισμένο στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη της Αττικής. Επανέλαβε την ανάγκη προγραμματικών συγκλίσεων και ενόψει της εφαρμογής της απλής αναλογικής σημείωσε: «Δεν θα είμαι εγώ η πρώτη που θα φύγει από το τραπέζι της συνεννόησης. Βασικά, θα είμαι η τελευταία που θα αποχωρήσει από την αίθουσα».

«Η Ελλάδα παραμένει προοδευτική πλειοψηφία, σε πείσμα της λυσσώδους εκστρατείας πολεμικής και συκοφάντησης. Όμως εμείς αντέξαμε, δεν λυγίσαμε και…χαλάσαμε την πιάτσα», επισήμανε η κ. Δούρου και συμπλήρωσε: «Επιμένω μονότονα να μιλάω για την ανάγκη προγραμματικών συγκλίσεων. Για την υπεράσπιση και ενίσχυση των κοινωνικών δομών που φτιάξαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Για διατήρηση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Για την αποτροπή επιστροφής σε μια αμαρτωλή νοοτροπία διοίκησης και άσκησης της εξουσίας».

Για τον αντίπαλό της αυτήν την Κυριακή (02/06), στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών στην Αττική, τόνισε επίσης ότι έχει δώσει «δείγμα γραφής αναποτελεσματικότητας και γκρίζων σημείων» και καλεί τους πολίτες «να συγκρίνουν και να κρίνουν».

Φτάσαμε πολύ μακριά αυτά τα χρόνια για να γυρίσουμε πίσω. Για να επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω. Φυσικά και θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Και μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για μια Αττική της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, με κοινωνικό πρόσημο και σεβασμό στο περιβάλλον», είπε η κ. Δούρου.

Και καταληκτικά πρόσθεσε: «Και, φυσικά, δεν θα υποχωρήσουμε σπιθαμή από την αξίωση ηθικής διοίκησης, προάσπισης του κοινωνικού κράτους και σεβασμού στις εξατομικευμένες ανάγκες των συμπολιτών μας. Αυτό είμαστε και γι΄ αυτό… ενοχλήσαμε».

Από το Blogger.