Αυξητική στήθους, όλα όσα θέλεις να μάθεις για τη δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση

featured image

Ένα πλούσιο, συμμετρικό και στητό στήθος αποτελεί το όνειρο κάθε γυναίκας.

Αυτός είναι και ο λόγος που η αυξητική στήθους, έχει κερδίσει τόσο έδαφος και αποτελεί τη δημοφιλέστερη πλαστική επέμβαση παγκοσμίως.

Άλλωστε το γυναικείο στήθος είναι άρρηκτα συνδεμένο με τη θηλυκότητα. Τι πρέπει όμως να γνωρίζεις σχετικά με την αυξητική στήθους;

Μιλήσαμε με τον Πλαστικό Χειρουργό Νικόλαο Καρμίρη και σου δίνουμε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

- Καταρχάς, τι είναι η αυξητική στήθους;

Η αυξητική στήθους είναι μια αισθητική χειρουργική επέμβαση που αυξάνει το μέγεθος του στήθους κυρίως με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης και μερικές φορές, με τη χρήση αυτόλογου λίπους, δηλαδή μεταφορά λίπους από τον ίδιο τον ασθενή.

Με αυτό τον τρόπο, αυξάνεται ο όγκος του στήθους, γίνεται πιο στητό και αποκτά συμμετρία.

Επιπλέον, χάρη στην αυξητική στήθους, μια γυναίκα που έχει μικρό ή ασύμμετρο στήθος, αποκτά μεγαλύτερη αρμονία στο σώμα της και φυσικά, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή της και νιώθει πιο άνετα με την εμφάνισή της.

 - Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Η αυξητική στήθους γίνεται με γενική αναισθησία και η όλη επέμβαση διαρκεί περίπου 1 -1,5 ώρα.

- Πού γίνεται η τομή;

Η τομή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα από τα εξής σημεία:

Στην πτυχή ακριβώς κάτω από το στήθος Στη μασχάλη Γύρω από τη θηλή

Η επιλογή του σημείου της τομής, εξαρτάται από παράγοντες όπως:

Ο τύπος του ενθέματος που θα χρησιμοποιηθεί Το μέγεθός του Ο σωματότυπος της γυναίκας

Το καθένα από τα παραπάνω σημεία έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία θα συζητήσετε αναλυτικά κατά την συνάντησή σας με τον ιατρό.

Οι τομές που πραγματοποιούνται είναι μικρές και δεν ξεπερνούν τα 4 εκατοστά. Στο τέλος της επέμβασης, κλείνονται με απορροφήσιμα ράμματα, έτσι ώστε σταδιακά, οι τομές να είναι σχεδόν αόρατες.

- Ποιες τεχνικές χρησιμοποιούνται σήμερα στην αυξητική στήθους;

Τα κύρια ανατομικά επίπεδα στα οποία εισάγονται τα ενθέματα σιλικόνης είναι τα ακόλουθα:

Κάτω από τον μαζικό αδένα (Subglandular) Κάτω από την περιτονία του θωρακικού μυός (Subfascial) Κάτω από το θωρακικό μυ (Subpectoral) Σε ένα διπλό ανατομικό επίπεδο, όπου το μισό ένθεμα τοποθετείται κάτω από τον αδένα και το άλλο μισό κάτω από το μυ (Dual Plane)

- Ποιο είναι το κατάλληλο ένθεμα σιλικόνης για εμένα;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι πάντοτε η ίδια, αφού το ένθεμα που θα χρησιμοποιηθεί, επιλέγεται βάσει συγκεκριμένων σωματολογικών κριτηρίων, όπως:

Το ύψος Το εύρος του θώρακα Η φυσική κατάσταση του υπάρχοντα μαστού

Επίσης, στην επιλογή του κατάλληλου ενθέματος, παίζει ρόλο και η επιθυμία της γυναίκας. Κατά την επίσκεψη στο ιατρείο, θα γίνουν διάφορες δοκιμές με προσχεδιασμένα ενθέματα, έτσι ώστε να καταλήξουμε στο ιδανικό μέγεθος.

- Είναι επώδυνη η αυξητική στήθους;

Η αυξητική στήθους κατατάσσεται στις ελάχιστα τραυματικές και επώδυνες επεμβάσεις. Αυτό σημαίνει ότι η επέμβαση πραγματοποιείται χωρίς να τραυματίζονται οι ιστοί, η αιμορραγία είναι πολύ περιορισμένη και ο πόνος είναι ελάχιστος.

Μετά την επέμβαση, το μόνο που μπορεί να νιώθεις, είναι ένα αίσθημα βάρους και πίεσης στην περιοχή του στήθους.

- Τι γίνεται μετά την επέμβαση;

Η αυξητική στήθους είναι μια επέμβαση που δεν απαιτεί νοσηλεία. Αυτό σημαίνει πως επιστρέφεις την ίδια μέρα στο σπίτι σου. Για περίπου 1 μήνα, θα χρειαστεί να φοράς έναν ελαστικό στηθόδεσμο, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το οίδημα και να στηρίζεται κατάλληλα το στήθος, στη διάρκεια της ανάρρωσης.

- Τι θα κερδίσω από την αυξητική στήθους;

Αρχικά αξίζει να γνωρίζεις πως τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα ορατά και θα δικαιώσουν την απόφαση που πήρες. Η αυξητική στήθους θα σου προσφέρει ένα φυσικό και άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα, το οποίο θα βελτιώσει τη συνολική εξωτερική σου εμφάνιση, θα τονίσει τα δυνατά σου σημεία και θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση.

- Πόσο κοστίζει η αυξητική στήθους;

Το κόστος της επέμβασης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Μεταξύ αυτών είναι:

Τα έξοδα της κλινικής Το κόστος των υλικών Το κόστος των ενθεμάτων Η κοστολόγηση του κάθε ιατρού

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η τιμή της είναι απρόσιτη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αυξητική στήθους, το κόστος και τη διαδικασία, κλείσε ραντεβού σήμερα με τον εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό, Νικόλαο Καρμίρη.

Ο Δρ. Καρμίρης θα σου εξηγήσει αναλυτικά την όλη διαδικασία, θα σου δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεσαι και θα σε κάνει να νιώσεις πως βρίσκεσαι στα σωστά χέρια.

Από το Blogger.