Νάσος Ηλιόπουλος: Ο δεύτερος γύρος έχει δυναμικές

featured image

«Ο δεύτερος γύρος έχει δυναμικές» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξη του, στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας ότι μέχρι την Κυριακή τον «έδιναν» ότι θα είναι τέταρτος.

Ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και παράλληλα την ανησυχία του για τη χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές, σημειώνοντας ότι «το 46% συμμετοχή νομίζω ότι δεν μπορεί να ικανοποιεί κανέναν».

Στο ερώτημα αν συνέβαλε αρνητικά στο ποσοστό που συγκέντρωσε ο Ν. Ηλιόπουλος η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο Ν. Ηλιόπουλος επανέλαβε ότι «ειδικά στην Αθήνα δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα κεντρο-πολιτικά ερωτήματα».

Ωστόσο, όπως εξήγησε, αυτό που βλέπει στις περιοδείες της «Ανοιχτής Πόλης» στις γειτονιές «δεν είναι κόσμος ο οποίος είναι χαρούμενος από το εκλογικό αποτέλεσμα και απλά προσμένει να έρθει η Νέα Δημοκρατία. Είναι κόσμος που ανησυχεί από το εκλογικό αποτέλεσμα και ειδικά μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της. Βλέπω ανησυχία, καταρχήν για όλα αυτά που ήδη έχει αρχίσει και ανακοινώνει η Νέα Δημοκρατία όπως για τις 120 δόσεις».

«Πιστεύω ότι αυτό το κλίμα θα παίξει έναν ρόλο και στον δεύτερο γύρο», υπογράμμισε. Ερωτηθείς κατά πόσον προτίθεται να συνεργαστεί με τον κ. Μπακογιάννη την επομένη των εκλογών αν είναι εκείνος ο δήμαρχος Αθηναίων, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι με βάση την απλή αναλογική και από τη στιγμή που κανένας δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, σαφώς θα προκύψουν τομείς όπου θα πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε «αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχθούμε, στο πλαίσιο μιας συνδιαλλαγής, να πάμε πίσω σε ζητήματα στα οποία υπάρχουν ξεκάθαρες διαφωνίες. Για να είμαι συγκεκριμένος, σε μια προσπάθεια οποιασδήποτε διοίκησης να μπει εργολάβος στην καθαριότητα, εμείς όχι απλά θα είμαστε απέναντι, θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου στις κινητοποιήσεις».

Από το Blogger.