Εθνικές εκλογές 2019: Δυναμικά παρών δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης

featured image

«Είμαι δυναμικά παρών και μάχομαι μέσα στην πολιτική συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας» απαντά ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, εξηγώντας, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, γιατί σε αυτές τις εκλογές επέλεξε να μην είναι υποψήφιος, εάν «αποστρατεύεται», δίνει χώρο σε νεότερους ή παραμένει ενεργός με άλλο ρόλο.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ, δηλώνει ότι είναι επιλεγμένα ασαφές ενώ εκτιμά ότι αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταφέρει να πάρει την πλειοψηφία στις προσεχείς εκλογές, θα αναζητήσει τη ψήφο εμπιστοσύνης από το ΚΙΝΑΛ.

Κατά τον κ. Κουβέλη, το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι η επιλογή των πολιτών ανάμεσα σε μία προοδευτική πορεία και εξέλιξη της χώρας από τη μία πλευρά και από την άλλη σε ένα βαθύ συντηρητισμό και φιλελευθερισμό. «Νομίζω ότι αυτά είναι τα δύο στοιχεία που πρέπει να προσδιορίσουν τις επιλογές των Ελλήνων πολιτών» τονίζει, ενώ καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων να προσέλθουν σε ένα τηλεοπτικό διάλογο υπογραμμίζοντας ότι «είναι υποχρέωση όχι τυπικού αλλά ουσιαστικού χαρακτήρα έναντι του ελληνικού λαού».

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές όσων θεωρούν πως το αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί, ο υπουργός Ναυτιλίας σημειώνει: Ας αναμείνουμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Εκείνο το οποίο σε κάθε περίπτωση επιδιώκεται είναι να αντιστραφεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Απευθύνει κάλεσμα προς τους νέους ανθρώπους και ειδικότερα σε αυτούς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για πρώτη φορά, να προσέλθουν σε αυτή τη διαδικασία, καθώς όπως τονίζει είναι σημαντικό για το πώς θα πορευθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια.

Αναφορικά με το Λιμενικό προσθέτει ότι το Σώμα έχει αποκτήσει σύγχρονο εξοπλισμό και αναβαθμισμένη λειτουργία που είχε να δει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ενώ για τα δικαιώματα των ναυτικών δηλώνει ότι κατοχυρώθηκαν με σχετική νομοθετική ρύθμιση και με αναδρομική ισχύ, κάτι που δεν υπήρχε.

Από το Blogger.