Πετρόπουλος: Ο Μητσοτάκης λέει στους νέους ότι δε συμφέρει να είναι ασφαλισμένοι

featured image

Τις θέσεις του ενόψει των Εθνικών εκλογών διατύπωσε ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Βορείου Τομέα Β΄ Αθηνών Τάσος Πετρόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9» ασκώντας κριτική στην Νέα Δημοκρατία για το ασφαλιστικό και μιλώντας για μείωση της ανεργίας στο 18% με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη μεριά, ο υποψήφιος της νέας Δημοκρατίας Νότιου Τομέα Β΄ Αθηνών Χάρης Θεοχάρης, έκανε λόγο για μείωση εισφορών αλλά και για την σημερινή ανταποδοτικότητα μεταξύ εισφορών και συντάξεων που έχει κοπεί, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι η ΝΔ εύχεται οι νέοι να νιώθουν «ότι δεν έχουν λόγο να είναι ασφαλισμένοι».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει στους νέους ανθρώπους ότι δεν τους συμφέρει να είναι ασφαλισμένοι στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ο κ. Μητσοτάκης, που δεν είχε πρόβλημα από την κούνια να είναι ασφαλισμένος, λέει στους νέους ανθρώπους, στα παιδιά μου, στα παιδιά του κάθε μέσου Έλληνα, ότι δεν χρειάζεται να είστε ασφαλισμένοι, μην πληρώνετε τις συντάξεις των πατεράδων και των παππούδων σας».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι η ανεργία μειώθηκε στο 18%, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμπλήρωσε ότι παρατηρήθηκε αύξηση της απασχόλησης. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι καταγράφηκε μία πλεονασματική κατάσταση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης. «Αφού οι συνταξιούχοι έχασαν 63 δισ. ευρώ συνολικά από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν το 2011 μέχρι και το 2014, εμείς πετύχαμε να σταματήσουμε αυτήν την κατάσταση και να βελτιώσουμε βαθμιαία τις συντάξεις, τις οποίες δεν περικόψαμε τελικά» σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Σχετικά με την περικοπή του ΕΚΑΣ, ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι η καταβολή της σύνταξης, τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με το νόμο 3863/10, δεν περιελάμβανε το ΕΚΑΣ.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι η χώρα έπρεπε να είναι στο 4% ανάπτυξη, μετά από 10 χρόνια κρίσης. Μεταξύ άλλων, σχολίασε ότι το ασφαλιστικό είναι ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα, «που αυτή η κυβέρνηση δεν το έλυσε, αλλά το πήγε παρακάτω». Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, οι εισφορές είναι πολύ υψηλές. «Πρέπει να βρούμε μία μεθοδολογία να μειωθούν οι εισφορές, γιατί στραγγαλίζουν την ανάπτυξη της οικονομίας. Η ΝΔ έχει σχέδιο να μειωθούν από το 20% στο 15% σε βάθος τετραετίας». Ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε επίσης ότι έχει κοπεί η ανταποδοτικότητα μεταξύ εισφορών και συντάξεων. «Έτσι, δεν στηρίζεται κανένα ασφαλιστικό» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Από το Blogger.