ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΡΕΠΟΥΣΗ

featured image

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, είναι το ίδιο νόμισμα, δυο όψεων…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr

Στις αρχές του 2019 ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν από τη Σμύρνη, σε μια μεγάλη συγκέντρωση, ανακοινώνοντας τους υποψηφίους του κόμματός του για τις δημοτικές εκλογές, που θα ακολουθούσαν στις 31 Μαρτίου 2019, δεν παρέλειψε να αναφερθεί μέσω ενός λαϊκού τραγουδιού, στην καταστροφή της Σμύρνης (1922)!   

 «Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός από πάνω σου. Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Σκύψτε βουνά να περάσω στην πατρίδα μου. Διευκολύνετε τον στρατό μου να περάσει. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού, κι αν μπει δεν μπορεί να μαζέψει τα μπουμπούκια τριαντάφυλλων. Ο ποταπός Έλληνας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του. Λένε μην περάσεις, θα περάσω στη Σμύρνη… Θα ρίξω τους  Έλληνες στη θάλασσα. Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε εναντίον των αλεπούδων που προσπαθούν να μπουν στο κρεβάτι του λιονταριού; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μέρα και νύχτα για να μην αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους οι ποταποί που βρίσκονται εκτός και εντός; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι, όπως ακριβώς έκανε ο βετεράνος Πασάς, να ρίξουμε στη θάλασσα αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι την ελευθερία και το μέλλον σου;»!

Ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα…

Προχτές ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο κυβερνητικός εταίρος – όπως ο Πάνος Καμμένος – του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν, σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του, έβγαλε πολεμικές κραυγές κατά της Ελλάδος και του πρωθυπουργού της!

«Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά. Ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής, ο Τσίπρας, με θράσος δήλωσε, πως θα έχουμε τίμημα αν επιμείνουμε στις γεωτρήσεις. Η “κουτσή πάπια” ο Τσίπρας είπε πως θα μας εμποδίσουν! Η Ελλάδα πρέπει να ξέρει πως δεν έχει γεννηθεί ο πειρατής που να μπορεί να μας εμποδίσει στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

O Tσίπρας πρέπει να σταματήσει να προκαλεί και να ασχοληθεί με την ιστορία. Πρέπει να πάρει μάθημα από τους παππούδες του που έπεσαν στη θάλασσα στη Σμύρνη. Αν δεν το κάνει τότε από τώρα πρέπει να είναι έτοιμος να τσακιστεί, να βυθιστεί στη θάλασσα»!

Διαπιστώνετε έτσι φίλες και φίλοι, ότι ο Ρ. Τ. Ερντογάν και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί μας υπενθυμίζουν την ιστορία – μια ιστορία που γνώριζαν όλοι οι Έλληνες και διδάσκονταν στα σχολεία όλα τα ελληνόπουλα -  πως δηλαδή, κατά το 1922 οι Τούρκοι σφάγιαζαν τους Έλληνες και τους πετούσαν στη θάλασσα! 

Κι ενώ οι Τούρκοι δεν ξεχνούν την ιστορία τους, εδώ στην Ελλάδα, κάποιοι τουλάχιστον ύποπτοι περί των απόψεών τους, ανέλαβαν να καταγράψουν, αυτές τις πονηρές και προκλητικές απόψεις τους, στα σχολικά βιβλία, αναγκάζοντας τα ελληνόπουλα να διχαστούν για το ποια είναι η πραγματική ιστορία τους! Αυτή που πιθανόν τους διηγήθηκαν οι γονείς τους ή αυτά πού έγραψαν αυτοί οι περίεργοι συγγραφείς;

Προπαγανδιστικό, διαστροφικό, βλακώδες το βιβλίο της κ. Ρεπούση…

 

Ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα τέτοιων περίεργων και ύποπτων συγγραφέων, είναι το βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού, που την Άνοιξη του 2006 μας παρουσιάστηκε από την συγγραφική ομάδα της κ. Μαρίας Ρεπούση, όταν Υπουργός Παιδείας ήταν η κ. Μαριέττας Γιαννάκου - Κουτσίκου. Επί της κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, βεβαίως - βεβαίως!

Σε αυτή την συγγραφή υπήρχαν πολλές πονηρές και ύποπτες αναφορές, όπως επί παραδείγματι ο περίφημος “συνωστισμός” στην προκυμαία της Σμύρνης! Μια αναφορά που αποτέλεσε μία από τις θρυαλλίδες των αντιδράσεων κατά του βιβλίου της συγγραφικής ομάδας και το οποίο τελικά απεσύρθη το 2007. Στη συνέχεια στο νέο βιβλίο της Ιστορίας για την ΣΤ΄ τάξη ο “συνωστισμός των Ελλήνων” έγινε “διωγμός”, “ξεριζωμός”!

Ωστόσο, μην φαντάζεστε πως είναι όλα αυτά τυχαία και ορμώνται μόνο από την “προοδευτικότητα” της συγγραφικής ομάδας! Γι΄ αυτό αξίζει να θυμηθούμε μερικές αντιδράσεις της εποχής, όπως καταγράφηκαν στο διαδίκτυο!

Έτσι στο “αντίβαρο”στις 28 Απριλίου 2008 διαβάζουμε:

«Μετά την δημοσιοποίηση του περιεχομένου του βιβλίου, οι αντιδράσεις ισχυρής μερίδας της εκπαιδευτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά κυρίως του κόσμου, είναι έντονες. Οι αντιδράσεις την άνοιξη του 2007 έρχονται πια από παντού. Το υπουργείο ζητά από την Ακαδημία Αθηνών να γνωμοδοτήσει για τυχόν αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν στο βιβλίο. Η Ακαδημία καταθέτει ένα πόρισμα στην Υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου - Κουτσίκου, στο οποίο μιλά για σοβαρές παραλήψεις, λάθη και απροσεξίες. Τελικά, αν και γίνονται κάποιες διορθώσεις, το βιβλίο αποσύρεται από την εκπαίδευση στα τέλη του 2007, από τον μετέπειτα Υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον οποίο η κ. Ρεπούση κατηγόρησε για …ανευθυνότητα!

Το 2008 η κ. Μαρία Ρεπούση (η οποία ειρήσθω εν παρόδω, αποτελεί σημαντικό πολιτικό στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α) αποφασίζει να επανεκδώσει (εκδόσεις Βιβλιόραμα) και να βγάλει το “πόνημά της”, σε “βελτιωμένη” έκδοση, στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Έτσι στις 10 Απριλίου 2008, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της. Στην εκδήλωση αυτή προσκλήθηκαν να μιλήσουν, μεταξύ άλλων κι ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος (ο οποίος τελικά δεν προσήλθε), ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής.

Ας θυμηθούμε όμως μερικά από τα επίμαχα σημεία του βιβλίου αυτού, για το οποίο ο Γιάννης Καψής (πρώην Υπουργός Εξωτερικών και πατέρας του Παντελή Καψή) είχε δηλώσει:

“Το διάβασα. Και τότε εξαγριώθηκα, γιατί δεν ήταν μόνο αντιεπιστημονικό, δεν ήταν μόνο βλακώδες, διότι ήταν πολύ χοντρή η προπαγάνδα, ήταν μια φοβερή διαστροφή”»!

Οι “κλέφτες” και ο συνωστισμός…

Και συνεχίζει το “αντίβαρο” στην ανάρτησή του:

"Υπάρχουν στο βιβλίο αναφορές, όπως:

“Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν”.

“Οι κλέφτες συγκροτούν ένοπλες ομάδες, κάνουν επιθέσεις σε εμπορικές αποστολές, σε κρατικούς αξιωματούχους, σε ταξιδιώτες, ακόμα και σε χωριά και πόλεις, αρπάζοντας χρήματα, όπλα και τρόφιμα”!

Το πρώτο απόσπασμα αναφέρεται στην Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και πιο συγκεκριμένα στην καταστροφή και το κάψιμο της Σμύρνης. Ακόμα πιο συγκεκριμένα; Στην σφαγή δεκάδων χιλιάδων αμάχων Ελλήνων από τον τουρκικό στρατό και όχλο και τον ξεριζωμό πάνω από ενάμιση εκατομμυρίου Μικρασιατών Ελλήνων. Όλες εκείνες οι τραγικές στιγμές και η αγωνία των Ελλήνων να σωθούν, συμπυκνώνονται μέσα σε δυο γραμμές και περιγράφονται ως ένας …απλός συνωστισμός στο λιμάνι!

Το δεύτερο απόσπασμα αφορά τους “Κλέφτες”, αυτή την ομάδα πολεμιστών κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης, που εδώ οι συγγραφείς του βιβλίου τους εξομοιώνουν σχεδόν με κοινά κλεφτρόνια, υποκείμενα του κοινού ποινικού δικαίου (προσέξτε ότι το κ στην λέξη “κλέφτες” δεν είναι κεφαλαίο) που λεηλατούν την περιουσία των ….κρατικών αξιωματούχων. Δηλαδή των σουλτάνων, των πασάδων, των αγάδων, των μπέηδων και όλου του σιναφιού στο οποίο είναι υποδουλωμένο το ελληνικό έθνος! Ναι! Ήταν να το δούμε κι αυτό…»!

Η ιστορία μας που φανατίζει τους πολίτες του και να τους φυλακίζει το μέλλον τους στο παρελθόν…

Ωστόσο, ο “πόλεμος” από αυτήν την ύποπτη και περίεργη συγγραφή δεν σταμάτησε ούτε στο 2007, ούτε στο 2008! Αφού ο ελληνικός λαός αποφάσισε και έστειλε στη Βουλή την κ. Μαρία Ρεπούση!

Διαβάστε τι έγραφε στις 11 Νοεμβρίου 2012 η διαδικτυακή πλατφόρμα iefimerida:

«Το βιβλίο ιστορίας της 6ης Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση και η αναφορά της περί  συνωστισμού στην παραλία της Σμύρνης για να περιγράψει τις σφαγές των Τούρκων  άναψε για ακόμα μια φορά φωτιές στη πολιτική αντιπαράθεση.

Τη σπίθα αυτή τη φορά άναψε ο Τάσος Νεράντζης ο οποίος στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό θυμήθηκε και την μικρασιατική καταστροφή λέγοντας: “Είναι χαλεπότερες σήμερα οι συνθήκες και από τον καιρό της μικρασιατικής καταστροφής, εκεί που ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες, καθημαγμένοι και προδομένοι, δήθεν συνωστίσθηκαν στην παραλία της Σμύρνης. Ακούσαμε και αυτό. Αιδώς - όχι εδώ - και τώρα. Την φράση αυτή δεν άφησε αναπάντητη η κ. Ρεπούση που λίγο αργότερα πήρε το λόγο και κατακεραύνωσε τόσο τον κ. Νεράντζη όσο και όσους της κάνουν κριτική για το βιβλίο της  λέγοντας: “Στις παλαιοκομματικές πρακτικές θα ήθελα, να εντάξω και τα εθνικολαϊκιστικά μαθήματα ιστορίας που δίνονται και σε αυτή ακόμα την Αίθουσα. Είναι, στην πραγματικότητα, μαθήματα πατριδοκαπηλίας και λαϊκισμού, που επενδύουν στα φοβικά αισθήματα που έχει μερίδα των πολιτών, καλλιεργώντας ό,τι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό. Και καλά όταν αυτό γίνεται από τους Χρυσαυγίτες ή όσους τους συναγωνίζονται στις εθνικιστικές κορώνες ζηλεύοντας τη δημοσκοπική τους άνοδο. Να το κάνουν όμως και οι Βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης και μάλιστα αυτοί που προσβλέπουν, κατά τα λεγόμενά τους, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, είναι τουλάχιστον αντιφατικό. Ας επιλέξουν τι τελικά θέλουν. Ένα σύγχρονο κράτος που αξιοποιεί την ιστορία του για να βελτιώσει το παρόν και το μέλλον του, για να μάθει τους πολίτες του να σκέφτονται κριτικά ή ένα κράτος που χρησιμοποιεί την ιστορία του για να φανατίσει τους πολίτες του και να φυλακίσει το μέλλον τους στο παρελθόν; Αυτό θα ήθελα να απαντήσω σε όσους, όπως πριν από λίγο ο κ. Νεράντζης, θυμούνται το συνωστισμό, για να αποδείξουν τον πατριωτισμό τους. Θα τους πρότεινα να επιλέξουν κάτι άλλο…”»!

Μεταμελημένη η κ. Ρεπούση;

Στην ίδια διαδικτυακή πλατφόρμα τη 29η Μαΐου 2013, διαβάζουμε:

«Πάντως, προς το τέλος της συζήτησης η κυρία Ρεπούση ερωτήθηκε και για την περίφημη φράση σε σχολικό βιβλίο περί “συνωστισμού” στο λιμάνι της Σμύρνης, κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών.

“Το βιβλίο, το κεφάλαιο το αντίστοιχο επιγράφεται “Μικρασιατική καταστροφή”. Αν υπήρχε μια ατυχής έκφραση, εγώ ήμουν η πρώτη που το παραδέχθηκε και το άλλαξα κιόλας. Την άλλαξα τη συγκεκριμένη έκφραση που χωρίς να υπάρχει πρόθεση από τη συγγραφική ομάδα πρόσβαλε τη μνήμη των ανθρώπων αυτών που είχαν ζήσει τα γεγονότα και εγώ την άλλαξα. Τελεία και παύλα. Ιερά εξέταση θα περάσω, δεν καταλαβαίνω;” ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ»!

Είναι προσόν να ζεις στην Ελλάδα και να είσαι Έλληνας…

Όμως διαβάζουμε στο Pronews στις 12 Ιουλίου 2013:

«Η Μαρία Ρεπούση “ξαναχτύπησε”, αυτή τη φορά με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα των ομογενών της Αυστραλίας “Ελλήνων Λόγος” και χαρακτήρισε “μύθο” τη σφαγή της Σμύρνης, τη γενοκτονία των Ποντίων και το χορό του Ζαλόγγου. Το θράσος και ο ανθελληνισμός της περισσεύουν. Απέδωσε σε εθνικισμό την άποψη για τα δεινά που υπέστησαν οι Έλληνες και έχουν καταγραφεί στην ιστορία με αίμα.

Είναι αυτά που προκάλεσαν και την πρόσφατη οργή του Μίκη Θεοδωράκη, που της είπε” “είναι προσόν να ζεις στην Ελλάδα και να είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία”!

Προφανώς η κ. Ρεπούση δεν αισθάνεται Ελληνίδα, παρ’ ότι βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου (ας τα βλέπουν αυτοί που την ψήφισαν) και επιχειρεί να “βγάλει” τις απόψεις και στο εξωτερικό. Είναι μύθος κατά την κ. Ρεπούση η σφαγή της Σμύρνης. Είναι γνωστή άλλωστε η άποψη της περί… συνωστισμού. Είναι μύθος η γενοκτονία των Ποντίων. Η ίδια ζήτησε με επιστολή της προς το ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον αντιρατσιστικό νόμο να μην αναγνωρισθεί η γενοκτονία των Ποντίων, ενώ όταν τηρείται ενός λεπτού σιγή, φεύγει από το Κοινοβούλιο. Τελευταίως, είναι μύθος για τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και ο χορός του Ζαλόγγου.

Πέραν του “μύθου” η κ. Ρεπούση κατηγορεί τους Έλληνες και για εθνικισμό. Οι χιλιάδες άνθρωποι που σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους και οι περισσότερες που έχασαν τις οικογένειες τους κατηγορούνται ως “εθνικιστές”!

Να τους ξεχάσουμε και να διαγράψουμε την ιστορία θέλει η κ. Ρεπούση. Μήπως να ζητήσουμε και συγνώμη απ’ τους Τούρκους…»!

 Επιβραβεύονται “οι εθνικοί αγώνες” της Μαριέττας Γιαννάκου…

Ανακεφαλαιώνοντας, αποδεικνύεται ότι η κ. Μαρία Ρεπόυση είναι αμετανόητη περί των στρεβλών της απόψεων! Η κ. Ρεπούση παρ΄ ολίγον να ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και όπως μας ενημέρωσε η ίδια μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook:

Δεν επιθυμώ όμως πια να είμαι υποψήφια στις ευρωεκλογές διότι εκτιμώ ότι δεν έμεινε ικανός χρόνος για να υποστηρίξω όπως θα έπρεπε την υποψηφιότητά μου”!

Ευτυχώς θα έλεγα, που δεν υπήρχε ο κατάλληλος χρόνος…

Δεν μπορώ όμως, να πω το ίδιο για την κ. Μαριέττα Γιαννάκου! Την Υπουργό Παιδείας, που ανέθεσε στην “αριστερή” συγγραφική ομάδα της κ. Ρεπούση το “διαφωτισμό” των παιδιών μας!

Η κ. Μαριέττα Γιαννάκου, επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ, τελευταία φορά που επανεκλέχτηκε ήταν το 2004, όταν και ανέλαβε την “μεταρρύθμιση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος”! Περίοδος που υπάγεται και το “περίφημο” βιβλίο περί του “συνωστισμού” της Σμύρνης και στο οποίο – πιθανώς – οφείλεται η μη επανεκλογή της στο βουλευτικό αξίωμα στις εκλογές του 2007!

Όμως, επειδή η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι στο διηνεκές Συστημικό κόμμα, στις ευρωεκλογές του 2009, αυτήν που ο ελληνικός λαός απέπεμψε, την τοποθέτησε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της!

Και σήμερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την τοποθέτησε στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, για να μας ανασκολοπίσει εκ νέου!

Αφού η προνομιούχος αυτή θέση, που στέλνει στα Έδρανα της Βουλής την κ. Μαριέττα Γιαννάκου, “συμβολίζει την ενότητα και τη συνέχεια της ΝΔ”!

Έτσι για να καταλάβετε, εσείς που θα τρέξετε στο κατακαλόκαιρο για να καταψηφίσετε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα φέρετε στην Εξουσία, τον “γαλάζιο” ΣΥΡΙΖΑ!

Αφού, όπως επανειλημμένα έχω γράψει και έχω πει:

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, είναι το ίδιο νόμισμα, δυο όψεων…

Από το Blogger.