Ολυμπιακός: Δωδέκατο σερί αήττητο ματς στα προκριματικά αυτό με την Πλζεν

featured image

Τα προκριματικά του καλοκαιριού είναι ο εφιάλτης κάθε ομάδας, όχι μόνο ελληνικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα προηγούμενα χρόνια είναι ο Άγιαξ. Μετά από τη χρονιά που είχε φτάσει στον τελικό του Europa League αποκλείστηκε αρχικά από τη Νις (στο Champions League) και στη συνέχεια από τη Ρόζενμποργκ (στο Europa League), με αποτέλεσμα να μη μπει καν σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Είναι δύο ματς που μπορούν να κρίνουν την ευρωπαϊκή σου συμμετοχή. Τα καταφέρνεις; Συνεχίζεις. Αποκλείεσαι; Ξεχνάς Ευρώπη, επιπλέον έσοδα και βλέπεις την βαθμολογία σου στο ranking της UEFA να καταρρέει. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία τέσσερα χρόνια που έχει μπει στη διαδικασία των προκριματικών, δείχνει την απαιτούμενη σοβαρότητα. Κυνικός και αποτελεσματικός, έχει καταφέρει να προκριθεί και τις τέσσερις σεζόν σε ομίλους.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν δώδεκα σερί ματς στα προκριματικά χωρίς ήττα. Η τελευταία είχε έρθει από τη Χάποελ Μπερ Σεβά στις 3 Αυγούστου του 2016. Μία ήττα που είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό από το Champions League και τον έστειλε στα play off του Europa League για να αντιμετωπίσει την Αρούκα.

Έκτοτε έχει...

2016-17

Αρούκα-Ολυμπιακός 0-1 Ολυμπιακός-Αρούκα 2-1

Πρόκριση σε ομίλους Europa League

2017-18

Παρτιζάν-Ολυμπιακός 1-3 Ολυμπιακός-Παρτιζάν 2-2 Ολυμπιακός-Ριέκα 2-1 Ριέκα-Ολυμπιακός 0-1

Πρόκριση σε ομίλους Champions League

2018-19

Ολυμπιακός-Λουκέρνη 4-0 Λουκέρνη-Ολυμπιακός 1-3 Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1 Μπέρνλι-Ολυμπιακός 1-1

Πρόκριση σε ομίλους Europa League

2019-20

Βικτόρια Πλζεν-Ολυμπιακός 0-0 Ολυμπιακός-Βικτόρια Πλζεν 4-0

Εξασφάλισε τους ομίλους του Europa League

Πηγή: gazzetta.gr

Από το Blogger.