Αναπάντεχο δώρο θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ την παραπομπή Παπαγγελόπουλου αυτή την εβδομάδα

featured image

Ως αναπάντεχο δώρο θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ την κίνηση της κυβέρνησης να καταθέσει αυτή την εβδομάδα στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα αφορά τον τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι η ανακίνηση του θέματος από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επικοινωνιακό επίπεδο, αφού ούτως ή άλλως εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν σοβαρά ενοχοποιητικά στοιχεία που να «δένουν» τον κ. Παπαγγελόπουλο και άρα όλη αυτή η ιστορία ενδεχομένως να γυρίσει μπούμερανγκ για τους καταγγέλλοντες. Μάλιστα το θέμα κουβεντιάστηκε και σε ένα από τα πολλά πηγαδάκια που στήθηκαν από πρώην υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο φεστιβάλ «Σπούτνικ» που διοργάνωσε η νεολαία του κόμματος το προηγούμενο τριήμερο και ιδίως χθες που υπήρξαν και οι πιο ηχηρές παρουσίες λόγω της ομιλίας του κ. Αλέξη Τσίπρα που απηύθυνε ένα «πλατύ δημοκρατικό προσκλητήριο» σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στον νέο υπό διαμόρφωση πολιτικό σχηματισμό που θα έχει ως βάση το νυν κόμμα.

Το στίγμα του τρόπου που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την υπό σύσταση Επιτροπή δίνει η ίδια η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Όλγα Γεροβασίλη που δηλώνει ότι «η προανακριτική θα εξελιχθεί σε ένα φιάσκο» και θα αποτελέσει «μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο για τον κ. Παπαγγελόπουλο όσο και για τους βουλευτές του κόμματός μας να ξεσκεπάσουν στη Βουλή και το σκάνδαλο και την φαρσοκωμωδία της δήθεν σκευωρίας».

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά αρκετοί μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμούσαν διακαώς να ακούσουν ότι θα παραπέμπονταν και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ώστε η δημοσιότητα και οι αντιδράσεις να ήταν ακόμη μεγαλύτερες.

Από το Blogger.