Μητσοτάκης στην Τριμερή: Συγκροτούμε τρίγωνο ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή

featured image

«Η σημερινή μας συνάντηση είναι απόδειξη του πόσο έχουν ενδυναμωθεί οι δεσμοί μας» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συνεργαζόμαστε σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, με σταθερό γνώμονα την προώθηση ευημερίας, ασφάλειας, περιφερειακής σταθερότητας. Η Αίγυπτος είναι σταθερός σύμμαχος στη μάχη κατά τς διεθνούς τρομοκρατίας & τόπος ανάσχεσης μεταναστευτικών ροών.

Δέχεται 5 εκατ. μετανάστες από την Αφρική & καταπολεμά δίκτυα διακίνησης χωρίς να ζητά ανταλλάγματα.

Εκφράσαμε τη στήριξή μας στον Ν. Αναστασιάδη για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού. Καταδικάσαμε ρητά τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου. Την κλιμάκωση της έντασης από πλευράς Τουρκίας συζητήσαμε και σε διμερές επίπεδο με τον Ν.Αναστασιάδη.

Μας απασχόλησαν οι προθέσεις της Τουρκίας για τα Βαρώσια. Οι απόψεις μας συμπίπτουν και στα ζητήματα Λιβύης, Συρίας & Παλαιστινιακού ζητήματος. Είμαι σίγουρος ότι τα θετικά μηνύματα της συνόδου μας σύντομα θα γίνουν φωτεινός φάρος για τις εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή μας.

Συγκροτούμε τρίγωνο ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Συζητήσαμε τη μεγάλη επιτυχία του προγράμματος Νόστος, για τη διασπορά και καταλήξαμε σε κοινές δράσεις στον τομέα της κρουαζιέρας και για τη θαλάσσια ρύπανση. Η σύνοδός μας είναι απτά αποτελέσματα σε ενέργεια αλλά και σε μια συμφωνία μεταξύ μας για τη καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών».

Από το Blogger.