“ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ - ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ” Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

featured image

Πάλι ασπίδα του Αντώνη Σαμαρά το Antinews…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr

Δεν έχει τελειωμό ο “ανελέητος πόλεμος”, τον οποίο έχει εξαπολύσει το πάλαι ποτέ “Σαμαρικό” διαδικτυακό πόρταλ Antinews (εξακολουθεί ακόμη να είναι;), κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ! Στην οποία συμμετέχουν αρκετοί Υπουργοί, οι οποίοι υποστηρίχθηκαν σφόδρα από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά την προεκλογική περίοδο, που αυτή η πολιτική δημόσια στήριξη εν πολλοίς τους χάρισα την βουλευτική Έδρα!

Δηλωμένη προδοσία στον Αντώνη Σαμαρά…

Εν τούτοις οι περισσότεροι εξ αυτών, σήμερα, αν όχι όλοι, γυρίζουν την πλάτη στον “ευεργέτη” τους (κάποιοι και κάποιες οφείλουν στον Αντώνη Σαμαρά ακόμη και την πολιτική τους ύπαρξη), και δεν τον ακολουθούν, προδίδοντάς τον στα εθνικά θέματα και δη στην αλλαγή πλεύσης εκ μέρους τους, δηλαδή, της προεκλογικής θέσεώς τους, όσον αφορά την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και της σημερινής! Αφού τότε την αποκαλούσαν επιζήμια και προδοτική, ενώ σήμερα συντάσσονται απριόρι με την Εξουσία, που τους έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της υπουργοποίησής τους! Μεταλλάχτηκαν λοιπόν, και σήμερα υποστηρίζουν ότι, η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να διορθωθεί! Αλλά και να γίνει σεβαστή! Αλλά, ακόμη – ακόμη και να τιμηθεί!

Δικαιώνοντας ευλόγως τον εμπνευστή της Συμφωνίας των Πρεσπών, πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως η ΝΔ καπηλεύτηκε κομματικά τη διμερή αυτή Συμφωνία, ξεγελώντας τον ελληνικό λαό και υφαρπάζοντας του την ψήφο, προκειμένου να γίνει κυβέρνηση! Και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος πρέπει να δεχτούμε πως έχει δίκιο!

Οφείλει πολλά στο Antinews ο Αντώνης Σαμαράς…

Επιστρέφοντας όμως στο Antinews, να πούμε ότι,  πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά, αφ΄ ενός στην ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ και αφ΄ εταίρου στην νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2012 και την ανάληψη της Πρωθυπουργίας εκ μέρους του! Έπαιξε πρωταγωνιστικό συμβουλευτικό ρόλο (σ.σ, ο ιδρυτής του, συγχωρεμένος πλέον Βασίλης Ζήσης) μαζί με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον Δημήτρη Σταμάτη και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο! Το Antinews (πρώτο διαδικτυακό μέσον την εποχή εκείνη) προέβαλε το κυβερνητικό έργο και ήταν πυλώνας στήριξης των αποφάσεων του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!

Σήμερα το Antinews εκπροσωπείται από τον γιο του Βασίλη Ζήση, τον Πάνο και τα τελευταία λόγια του πατέρα του, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, ήταν όπως έγραψε ο Πάνος λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του: «Να μου υποσχεθείς ότι δεν πρόκειται να αλλάξεις ποτέ το Antinews»!  Και το Antinews δεν άλλαξε! Παραμένει μαχητικό, δυναμικό, με αρχές!

Στο σημείο όμως αυτό, ας παραθέσουμε την σφοδρή πολιτική επίθεση του Antinews στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με τίτλο: Κυριάκος… Τσιπροτάκης:

«Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το προφίλ του πρωθυπουργού που χτίζουν με ιδρώτα τόσο οι επικοινωνιολόγοι του όσο και τα μέσα του “κουμπάρου”.

Με δυο κινήσεις από την μακρινή Νέα Υόρκη ο κύριος Μητσοτάκης κατοχύρωσε κι επισήμως πλέον αυτό που πρώτο έγραψε το Antinews. Ότι είναι ένας Τσίπρας με γραβάτα. Εκτός κι αν νομίζει ότι οι Έλληνες που τον ψήφισαν για να απαλλαγούν από τον εθνομηδενισμό και την λαίλαπα των Συριζαίων, αισθάνθηκαν περήφανοι όταν είδαν την απίστευτη κυβίστηση που έκανε κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Ζάεφ. Ή όταν έκανε... στροφή 360 μοιρών, που θα έλεγε κι ο Τσίπρας, σχετικά με τον όλεθρο στο Μάτι.

Ας κάνει μια βόλτα στα κοινωνικά δίκτυα κι ας διαβάσει και τα σχόλια στο Antinews για να δει ποια είναι η πραγματικότητα μετά από τις ντροπιαστικές κωλοτούμπες.

Πραγματικά μένουμε άναυδοι. Τέτοια υποταγή και ανακολουθία δεν την περιμέναμε.

Είναι δυνατόν να μην έχει κλείσει ούτε τρεις μήνες στο τιμόνι της χώρας και να προβαίνει σε αυτά τα αδιανόητα πολιτικά εγκλήματα;

Άραγε δεν μπορούσε να είναι πιο διπλωματικός με τον Ζάεφ; Έστω για να δείξει ότι η Ελλάδα είναι ένα περήφανο και ανεξάρτητο κράτος, καθώς κι ότι σέβεται τις ψήφους που έλαβε μόλις τον Ιούλιο;

Ούτε καν μια τυπική νύξη δεν έκανε για την γλώσσα και την εθνότητα που είχε κάνει προεκλογική σημαία. Κάτι ψέλλισε για τα εμπορικά σήματα και έτερον ουδέν. Λες και το αίσχος των Πρεσπών βαρύνεται μόνο από αυτό το ζήτημα.

Για να μην αναφερθούμε στον πρωτοφανή παραγκωνισμό του υπουργού Εξωτερικών από την διπλωματική σύμβουλό του και τα ποταπά χαριεντίσματα με την σκοπιανή αντιπροσωπία, που μόνο τιμή δεν περιποιούν για την ελληνική διπλωματία.

Το ίδιο προφανώς ισχύει και για το Μάτι, όπου αίφνης φταίει η κλιματική αλλαγή για την τραγωδία. Λες και δεν υπήρξε η Συριζαίικη ανεπάρκεια, ούτε κι ο 65χρονος που ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης.

Και εις ανώτερα κύριε πρωθυπουργέ!

Και κάτι ακόμη. Με ποια θεσμική ιδιότητα παρίστατο η σύζυγος του πρωθυπουργού στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ;

Αν έχει την ευγενή καλοσύνη το Μαξίμου ας μας απαντήσει.»!

Ο μάχιμος και μη συνταξιοδοτούμενος Αντώνης Σαμαράς…

Επανερχόμενοι στον Αντώνη Σαμαρά! Εξ όσων πληροφορούμεθα, ο πρώην Πρωθυπουργός νιώθει απελπιστικά μόνος, τουλάχιστον από “Υπουργούς” του! Γι΄ αυτό και νιώθει πολύ προβληματισμένος! Νιώθει οργή (όσοι τον γνωρίζουν καλά, ξέρουν) για εκείνους και εκείνες που τον “πρόδωσαν”!

Νιώθει οργή για την πολιτική – κυρίως στα εθνικά θέματα, Συμφωνία Πρεσπών, Ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό κλπ – που εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Παίρνει πολλά μηνύματα από όλη την Ελλάδα, που τον προκαλούν να βγει μπροστά στα εθνικά θέματα, στα οποία έχει πλεονέκτημα, αφού είναι δημόσια διατυπωμένες οι πολιτικές του θέσεις γι΄ αυτά!

Τι σκέπτεται λοιπόν να πράξει;

Από τη στιγμή που “δηλώνει” μάχιμος, αρνούμενος την πολιτική συνταξιοδότηση, όπως έπραξε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος εκτός του ότι, απολαμβάνει επί χρόνια τον παχυλό μισθό του Βουλευτή και της θέας και “του καθαρού αέρα” των βορεινών εδράνων της Βουλής, στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα!

Να περιμένουμε “αντάρτικο” Σαμαρά;

Ωστόσο, να σας θυμίσω στο σημείο αυτό, πως έκλεινα το άρθρο μου: “Οι Σαμαρικοί και το αντάρτικο του Σαμαρά” στις 23 Σεπτεμβρίου 2019!

Να περιμένουμε “αντάρτικο” από τον Αντώνη Σαμαρά;

Δύσκολο γιατί, αν ο Αντώνης Σαμαράς εκφράσει “φωναχτά” τα θέλω της ψυχής του και σε μια άτυπη ρεβάνς της πρόωρης “ανατροπής” του από το Μαξίμου – από “φίλους” του, του εσωτερικού και του εξωτερικού – θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από τις όποιες πολιτικές δεσμεύσεις του παρελθόντος! Κυρίως του εξωτερικού!

Δύσκολο γιατί, στο εσωτερικό υπάρχουν μεγάλες συμμαχίες, οι οποίες δεν τον θέλουν να υπάρχει ως πολιτικό ενεργό πρόσωπο!

Η επιμονή του, να πάει μέχρι το τέλος τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για το θέμα της Novartis, έχει βάλει απέναντί του τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο!

Αφού ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν θέλει “αίμα στην αρένα”, προκειμένου να μακροημερεύσει (Όσο περισσότερο γίνεται. Τουλάχιστον κάτι περισσότερο από τον Αντώνη Σαμαρά) και ο ΠτΔ “επιβάλλεται” να τα έχει καλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον Αλέξη Τσίπρα, μήπως και του δώσουν και την επόμενη 5ετία! Άλλωστε στην ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ήδη την ψήφο του στον Προκόπη Παυλόπουλο και για την επόμενη 5ετία! Στον καλό μας ΠτΔ, όπως είπε!

Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι φίλος με τον Προκόπη Παυλόπουλο! Κάτι σαν το alter ego του! Έτσι τουλάχιστον λένε καλές και αξιόπιστες πηγές μας!

Γι΄ αυτό θα λέγαμε στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εάν υπάρχει κατά νου περίπτωση 1% για “ρήξη και ανατροπή”, να τα ζυγιάσει καλά το πράγμα!

Οι απέναντι συμμαχίες είναι ισχυρές και δεν συγχωρούν λάθη!!

Από το Blogger.