Χαρίτσης: Η εικόνα των άδειων υπουργικών εδράνων θα ακολουθεί τη ΝΔ

featured image

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, έκανε λόγο για «πρωτοφανή εικόνα των άδειων υπουργικών εδράνων» που «δεν τιμά ούτε το Κοινοβούλιο ούτε την κυβέρνηση της ΝΔ» και που «θα ακολουθεί την κυβέρνηση της ΝΔ σε όλη τη θητεία της».

Σε συνέντευξή του στον ALPHA 98,9 o Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε τη ΝΔ για προσπάθεια να στήσει «σκευωρία» ενώ βρισκόμαστε εν μέσω διερεύνησης του σκανδάλου, όμως «εξαφανίστηκε από τη Βουλή». Όπως ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, στη χθεσινή συζήτηση ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο κ. Τσίπρας και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ «ανέδειξαν την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να υπεκφύγει από το πραγματικό σκάνδαλο που κόστισε δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ «ανέδειξε ότι η ΝΔ δεν πιστεύει ότι υπάρχει σκευωρία».

«Είναι φανερό ότι από την κυβέρνηση λείπει το πολιτικό θάρρος και σθένος και ότι χρησιμοποιούν την προανακριτική ως μέσο για να λύσουν τα εσωκομματικά τους ζητήματα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να κινηθεί ρεβανιστικά απέναντι στους αντιπάλους της».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση νιώθει πολύ άβολα να συζητήσει στη βάση του πραγματικού σκανδάλου», σχολίασε και τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης. Επισήμανε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε απέναντι της «ένα πανίσχυρο σύστημα και θύλακες εξουσίας», για να υπογραμμίσει: «Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις πραγματικές πτυχές αυτού του τεράστιου σκανδάλου και αυτό ακριβώς θα κάνουν και οι βουλευτές μας στην προανακριτική».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν είμαστε δικαστές για να διερευνήσουμε την υπόθεση. Γι" αυτό υπάρχει η διάκριση των εξουσιών, εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και περιμένουμε να ολοκληρώσει την έρευνά της».

Από το Blogger.