Τσίπρας για σενάρια διπλών εκλογών: «Ας μην ονειρεύονται κάποιοι...δεν θα χρειαστούν»

featured image

Τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας «άνοιξε» με την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όποια κι αν είναι η αφετηρία, όποιες κι αν είναι οι προσωπικές μας διαδρομές, σήμερα όλοι εδώ σε ένα πράγμα ομονοούμε απόλυτα και ομόφωνα: Ότι εδώ είναι το σπίτι μας. Το κοινό μας σπίτι. Που δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Και όλοι μαζί θα εργαστούμε για να οικοδομήσουμε τη νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς που θα στεγάσει τις ιδέες και τα όνειρα των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών αυτού του τόπου», τόνισε.

Σημείωσε ότι αυτή η μάχη θα δυναμώσει περισσότερο την προγραμματική πρόταση του κόμματος, «για την επόμενη κυβέρνηση που θα είναι κυβέρνηση προοδευτική», όπως σημείωσε, για να στείλει μήνυμα: «Ας μην ονειρεύονται κάποιοι και προεξοφλούν διπλές εκλογές. Δε θα χρειαστεί».

Συγκεκριμένα, αφού επισήμανε ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα γίνει με την απλή αναλογική, τόνισε ότι «οι εκλογές αυτές θα γίνουν για πρώτη φορά με αναλογική εκπροσώπηση», για να υπογραμμίσει ότι «θα δώσουν τη δυνατότητα να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων». Σχολίασε ότι «αυτό είναι που τρομάζει τον κ. Μητσοτάκη είτε γιατί ξέρει ότι με τη πολιτική που ακολουθεί δε μπορεί να είναι μέρος της επόμενης κυβερνητικής λύσης, είτε επειδή καταλαβαίνει ότι η ενότητα του κόμματός του δε θα είναι δεδομένη σε μια αναμέτρηση όπου η κοινοβουλευτική του ομάδα θα χάσει, όπως και να έχει πάνω από 50 βουλευτές».

Στο ίδιο πλαίσιο προκάλεσε την κυβέρνηση: «Αν θέλουν ας την φέρουν νωρίτερα αυτή την αναμέτρηση, τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Αλλά να γνωρίζουν ότι η απλή αναλογική ήρθε για να μείνει».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Από το Blogger.