Premier League: Δεν αλλάζει ο τρόπος ελέγχου των οφσάιντ μέσω VAR

featured image

H Premier League πήρε την απόφαση, τουλάχιστον για το υπολοιπο της φετινής σεζόν, να συνεχίσει να μετράει ακόμα και το παραμικρό χιλιοστό για τα οφσάιντ, παρά την ενημέρωση περί της λανθασμένης εφαρμογής του μέτρου της τεχνολογίας…

Η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας Λίγκας στην Ευρώπη, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των οπαδών και των λοιπών ποδοσφαιρόφιλων με τον τρόπο που ακυρώνονται τα γκολ και τα οφσάιντ για… μισό παπούτσι ή για μια μασχάλη.


Η International Football Association Board αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει και τόνισε πως γίνεται λάθος η εφαρμογή του VAR, αφού, εξ αρχής είχε γίνει σαφές πως θα ελέγχονταν και θα διορθώνονταν τα προφανή και ξεκάθαρα λάθη κι όχι με τόση λεπτομέρεια όσο γίνεται, για κάτι που δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε καν ανθρώπινο λάθος.

Όταν προεξέχει μισό παπούτσι ή… μισή μασχάλη, δεν είναι δυνατό να γίνει αυτό αντιληπτό από τους επόπτες. Το VAR δεν μπήκε στο ποδόσφαιρο για να διορθώνει τέτοιες φάσεις, αλλά λάθη που είναι ξεκάθαρα και αλλοιώνουν αποτελέσματα.

Προς το παρόν, πάντως, η Premier League αποφάσισε να μην αλλάξει κάτι μέχρι το καλοκαίρι και θα συνεχίσει να προκαλεί τον εκνευρισμό των οπαδών μετρώντας με γραμμές και αποστάσεις που μόνο ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα μπορεί να υπολογίσει…

Πηγή: gazzetta.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.