Super League 1: Παραμένει στον «αέρα» το πρωτάθλημα

featured image

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ μεταξύ των ανθρώπων της ΚΕΔ, εκπροσώπων της Super League και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Και αυτό διότι οι εκπρόσωποι των διαιτητών φέρεται να μην άκουσαν κάτι ουσιώδες ως πρόταση.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το πάρκο Γουδή, οι ρέφερι φέρεται να ζήτησαν δύο πράγματα προς της Super League 1, την ΚΕΔ και την ΕΠΟ: Πρώτον, να αποσυρθούν οι μηνύσεις εναντίον τους και στο εξής να υποβάλλονται μόνο αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία και δεύτερον να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εισαγωγή της γραμμής του οφσάιντ, στο VAR. Μέχρι να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της γραμμής του VAR, ζήτησαν να επιτραπεί στη Nova και στην ΕΡΤ να τους δείχνουν τη γραμμή από το ριπλέι της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Από εκεί και πέρα, οι διαιτητές θα έχουν μέσα στην ημέρα μία νέα και έκτακτη ψηφοφορία για το εάν θα συνεχίσουν (ή όχι) την αποχή τους, από την οποία πιθανότατα θα κριθεί εάν η μπάλα τσουλήσει κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο στο ελληνικό πρωτάθλημα, ή εάν επιμείνουν στην απόφασή τους να μην κατέβουν στα γήπεδα μέχρι τις 17 Ιανουαρίου.


Σημειώνεται πως την πλευρά των διαιτητών εκπροσώπησαν οι Θανάσης Τζήλος, Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, Τάσος Παπαπέτρου, Μιχάλης Καρσιώτης και Χρήστος Μπαλτάς. Η επιτροπή της Super League 1 αποτελούνταν από τους Μηνά Λυσάνδρου, Γιώργο Μποροβήλο και Ηλία Πουρσανίδη. Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, και ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, ο οποίος επέστρεψε από τις διακοπές τους για να παραβρεθεί στην κρίσιμη σύσκεψη παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Παρόλα αυτά, ο κ. Γραμμένος δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης: «Ήταν εποικοδομητική συζήτηση ανάμεσα στους φορείς. Ειπώθηκαν αρκετά πράγματα και θέλω να πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει. Σεβόμενος, όμως, το άτυπο συμβούλιο των διαιτητικών, δεν θα επεκταθώ. Αυτό που λέω είναι μια διαπίστωση, απλά σέβομαι τη διαδικασία που θέλουν να ακολουθήσουν οι διαιτητές και ας μείνουμε σε αυτό».

Σε περίπτωση που δεν αλλάξουν τη θέση τους οι διαιτητές της Super League 1, τότε ίσως εξεταστούν κάποιες εναλλακτικές λύσεις, όπως το να «επιστρατευτούν» για το διάστημα που θα ισχύσει η αποχή είτε ξένοι ρέφερι (με το κόστος να είναι μεγάλο σε μια τέτοια περίπτωση), είτε αυτοί της Super League 2, με τους ξένους διαιτητές να μπαίνουν -ούτως ή άλλως- στα ντέρμπι. Ωστόσο, δεν είναι δεδομένο πως κάτι τέτοιο θα το δεχθούν οι συνάδελφοί τους.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.