Λευκός Πύργος: Ταξίδι 150 ετών μέσα από σπάνιες και συλλεκτικές εικόνες που προκαλούν νοσταλγία και συγκινούν

featured image

Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης – Αληθινή ιστορία: Πρόκειται για το σύμβολο της συμπρωτεύουσας της Ελλάδας. Είναι το καμάρι της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το σημείο αναφοράς των Θεσσαλονικιών και όχι άδικα. Εκεί, μαζεύονται οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, όταν πρόκειται να πανηγυρίσουν κάποια διάκρισή τους στον αθλητισμό.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ, οι φίλοι του Άρη, οι φίλοι του Ηρακλή και άλλων ομάδων της Θεσσαλονίκης πανηγυρίζουν με καπνογόνα και συνθήματα τις επιτυχίες των ομάδων τους. Από εκεί και πέρα, γύρω από το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις και συναυλίες.


Είναι το σύμβολο της πρωτεύουσας της Μακεδονίας και όχι άδικα. Βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και απέχει λίγα μέτρα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Μεγάλου Έλληνα Στρατηλάτη. Στον Λευκό Πύργο γράφτηκαν πολλές ιστορίες, ερωτικές και μη. Όμως, και η ιστορία του Λευκού Πύργου είναι μεγάλη και σημαντική.

Η ιστορία του Λευκού Πύργου αποτυπώνεται μέσα σε ένα σπάνιο και συλλεκτικό φωτογραφικό υλικό. Παρουσιάζεται στη συνέχεια σε ένα βίντεο λίγων λεπτών, φέρνει μνήμες και συγκινεί τον θεατή. Είναι ένα ταξίδι εκατόν πενήντα ετών μέσα από φωτογραφίες που αποτυπώνουν την αλλαγή της πόλης της Θεσσαλονίκης. Το σημαντικότερο ορόσημο της φέρει την υπογραφή της ομάδας «Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης».

Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης – Αληθινή ιστορία: Ακολουθεί βίντεο με πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τον Λευκό Πύργο

Πηγή: www.enimerotiko.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.