Η Χαμάς χάκαρε κινητά Ισραηλινών στρατιωτών μέσω «πονηρών» φωτογραφιών

featured image
Δεκάδες «έξυπνα» κινητά Ισραηλινών στρατιωτών χάκαρε η Χαμάς στέλνοντάς τους ψεύτικες φωτογραφίες νεαρών γυναικών, σύμφωνα με τον στρατό της χώρας.
Όπως αναφέρει το BBC, ο Τζόναθαν Κόρνικους, εκπρόσωπος του στρατού, δήλωσε ότι στόχος ήταν οι στρατιώτες να κατεβάσουν μια κακόβουλη εφαρμογή χωρίς να ξέρουν ότι μέσω αυτής θα έδιναν πρόσβαση στα κινητά τους τηλέφωνα. Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι την αποκάλυψη της απάτης δεν υπήρξε «σημαντική παραβίαση πληροφοριών».

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


Πρόκειται για την τρίτη προσπάθεια του ισλαμιστικού κινήματος να αποκτήσει πρόσβαση τα τελευταία χρόνια σε τηλέφωνα Ισραηλινών στρατιωτών, αλλά η τωρινή ήταν η πιο εξελιγμένη, σύμφωνα με τον Κόρνικους που είπε το εξής: «Βλέπουμε ότι μαθαίνουν και σκληραίνουν το παιχνίδι τους».
Ο ίδιος εξήγησε πως στην προσπάθειά τους να φανούν πειστικές οι «γυναίκες» υποστήριζαν ότι έκαναν λάθη στα εβραϊκά, γιατί είναι μετανάστριες ή έχουν προβλήματα όρασης ή ακοής. Ύστερα έστελναν συνδέσμους προκειμένου να ανταλλάξουν φωτογραφίες με τους στρατιώτες, αλλά στην πραγματικότητα τους καλούσαν να κατεβάζουν προγράμματα κακόβουλου λογισμικού.
Μόλις ο σύνδεσμος άνοιγε το πρόγραμμα εγκαθιστούσε έναν ιό, ο οποίος θα έδινε πρόσβαση στα δεδομένα του τηλεφώνου, όπως η τοποθεσίας, οι επαφές και οι εικόνες. Ακόμα, έδινε τη δυνατότητα στον χάκερ να χειριστεί εξ ‘αποστάσεως το τηλέφωνο, να φωτογραφήσει και να ηχογραφήσει εν αγνοία του κατόχου του.
Ο Κόρνικους υποστήριξε πως οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας (IDF) αποκάλυψαν την απάτη πριν από αρκετούς μήνες, αλλά παρακολουθούσε την επίθεση μέχρι να τη σταματήσει. Τέλος, οι IDF κάλεσαν τους στρατιώτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, όταν χρησιμοποιούν «έξυπνα» τηλέφωνα.
Πηγή: efsyn.gr

[/expander_maker]

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.