Ο Βασίλης Κικίλιας ο πιο δημοφιλής υπουργός

featured image

Ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης είναι ο Βασίλης Κικίλιας, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η Opinion Poll.

Υγείας ιδιαιτέρως, καθώς με την επιμονή του για την  έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με πλήθος άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Οι άμεσοι και αποτελεσματικοί τρόποι περιορισμού της διάδοσης της νόσου έχουν φέρει τη χώρα μας ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης ως προς την αντίδραση απέναντι στη πρωτοφανή πανδημία. Και ο ρόλος που έπαιξε σε αυτό το υπουργείο Υγείας και ο Βασίλης Κικίλιας προσωπικά αποτυπώνεται και στις αντιλήψεις των πολιτών.

Ουσιαστικά, σε ελάχιστους μήνες θητείας ως υπουργός Υγείας, ο κ. Κικίλας πέτυχε την αποδοχή και εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου –κάτι που δεν είχε γίνει εδώ και δεκαετίες στη χώρα- αλλά και να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένων των συνθηκών, τη χειρότερη επιδημία που μαστίζει την Ευρώπη εδώ και έναν αιώνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πιστώνεται τη θετική αντιμετώπιση του κορονοϊού, εξασφαλίζοντας θετική γνώμη σε ποσοστό 61% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν οι Νίκος Δένδιας με 58%, Τάκης Θεοδωρικάκος με 54%, Χρήστος Σταϊκούρας με 52% και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 51%.


Εξαιρετικά θετική η εικόνα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

Παράλληλα, όπως προκύπτει από την έρευνα, η πλειοψηφία των Ελλήνων αποδέχεται και επικροτεί τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας, το 85% των πολιτών εμφανίζεται από πολύ έως αρκετά ικανοποιημένο από τις αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση για να σταματήσει την εξάπλωση της νόσου.

Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της έκθεσης, το 95,7% συμφωνεί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι εννέα στους δέκα συμφωνούν με το κλείσιμο των εκκλησιών, ενώ το 93% δηλώνει ικανοποιημένο από την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της κατάστασης από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Το 75% των ερωτηθέντων κρίνει θετικό το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού, ενώ το 52,5% συμφωνεί με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ποσοστό 86,4% εκφράζει την ανησυχία του για την πανδημία, το 72,1% πιστεύει ότι τα μέτρα θα διαρκέσουν περισσότερο από τρεις μήνες, ενώ ποσοστό κοντά στο 65% πιστεύει ότι οι Έλληνες είναι πιο πειθαρχημένοι συγκριτικά με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Ωστόσο το 63,2% πιστεύει πως το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην περίπτωση που αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων.

Πηγή: insider.gr

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.