Γεωργάτος προς Ίντερ: Ο Τσιμίκας μπορεί να παίξει σε μεγάλη ομάδα, είναι ανακάλυψη μου

featured image

Σε ιταλικό Μέσο μίλησε ο Γρηγόρης Γεωργάτος, σχολιάζοντας το ενδιαφέρον της Ίντερ για τον Κώστα Τσιμίκα.

Τα ιταλικά ρεπορτάζ των τελευταίων εβδομάδων θέλουν τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού να είναι στο στόχαστρο της Ίντερ και ο Γεωργάτος που αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες, μίλησε στην ιστοσελίδα passioneinter.com.

Εκεί, είπε τα εξής.

Για τον Κώστα Τσιμίκα: «Είναι παίκτης που τον ξέρω καλά, είναι δική μου ανακάλυψη. Τον ήθελα σθεναρά σε σταθερή βάση στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, πείθοντας τον προπονητή εκείνης της περιόδου, τον Μάρκο Σίλβα. Είναι ένας παίκτης με μέλλον, παίκτης που θα ακουστεί. Ήταν δανεικός και επέστρεψε πολύ δυναμικά. Μπορεί να πιέσει πολύ, αλλά μπορεί επίσης να αμυνθεί. Είναι πλέον ολοκληρωμένος και θα μπορούσε να παίξει στο εξωτερικό, σε μια μεγάλη ομάδα. Μεταξύ άλλων, η Ίντερ έχει την παράδοση των Ελλήνων παικτών και αυτός επιπλέον είναι φουλ μπακ».

Για την κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορονοϊό: «Είμαστε κλειδωμένοι στα σπίτια και προσπαθούμε να έχουμε υπομονή ώστε να νικήσουμε τον δαίμονα».

Για το τι κάνει σήμερα: «Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήμουν τεχνικός διευθυντής στον Ολυμπιακό. Ασχολήθηκα επίσης και με την ακαδημία. Τώρα είμαι εκτός ποδοσφαίρου, αφιερώνω χρόνο στην οικογένειά μου, αλλά βλέπω τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, στο οποίο ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να επιστρέψω».


Για το τι θυμάται από την Ίντερ του 1999: «Τρομερό συναίσθημα, ένιωσα σαν να έπαιζα στη μικτή κόσμου. Σπουδαίοι παίκτες, μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα της εποχής».

Για τον λόγο που άφησε αρχικά την Ίντερ, μέχρι να επιστρέψει ένα χρόνο μετά: «Μου έλειπε η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, ήμουν απομονωμένος. Προσπάθησα να το παλέψω».

Για την σχέση με τον Βιέρι: «Ήμασταν οικογένεια, πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο, πολλοί παίκτες με μεγάλες προσωπικότητες και διαφορετικοί χαρακτήρες. Η σχέση μου με τον Βιέρι χτίστηκε στο γήπεδο και αναπτύχθηκε έξω από αυτό. Θυμάμαι επίσης τα πάρτι γενεθλίων που κάναμε, βγαίνουμε έξω και δειπνούσαμε με τον προπονητή στο εστιατόριο του Ρονάλντο. Ο Ταρίμπο Γουέστ τραγουδούσε».

Για το γεγονός ότι η σεζόν 1999-2000 με προπονητή τον Μαρσέλο Λίπι δεν εξελίχθηκε με τον επιθυμητό τρόπο: «Τραυματίστηκε ο Ρονάλντο. Αυτό έγινε. Μας σόκαρε όλους, μας απογοήτευσε και επηρέασε τις εμφανίσεις μας».

Για τον Ρονάλντο και αν μπορούσε να τον σταματήσει οποιοσδήποτε αντίπαλος: «Ξεκάθαρα όχι. Ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο στο Appiano Gentile και μιλούσαμε αρκετά. Ήταν φαινόμενο, θαύμα της φύσης. Ό,τι κι αν έκανες, αυτός έκανε κάτι διαφορετικό και σε περνούσε».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.