Κορονοϊός: Σε κατ

featured image

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντε Σασόλι δήλωσε σήμερα ότι βρίσκεται προληπτικά σε κατ» οίκον περιορισμό στις Βρυξέλλες επειδή είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

«Το κοινοβούλιο θα συνεχίσει να εργάζεται εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του. Κανένας ιός δεν μπορεί να παρεμποδίσει την δημοκρατία» αναφέρει ο Σασόλι, ο οποίος είναι Ιταλός, σε σημερινή του ανακοίνωση.

Χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να περιοριστούν οι συνεδριάσεις της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτής της εβδομάδας, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η συγκέντρωση εκατοντάδων ευρωβουλευτών στον ίδιο χώρο μπορεί να συμβάλει στην εξάπλωση του κορονοϊού, ανέφερε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το Reuters.


Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν σήμερα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την επιδημία, την κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ, όμως δεν θα προχωρήσουν σε ψηφοφορίες για κανένα θέμα.

Οι συνεδριάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης ακυρώθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, μετά την έκτακτη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ολομέλεια επρόκειτο αρχικά να φιλοξενηθεί στο Στρασβούργο, αλλά μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες γιατί υπήρξαν ανησυχίες ότι οι μετακινήσεις των ευρωβουλευτών, των βοηθών τους και των υπαλλήλων θα αύξαναν τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.