Προειδοποίηση ΕΟΦ για τα προϊόντα Red 19/Rot 19 και Purple Sense

featured image

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) κατόπιν ενημέρωσης των γερμανικών αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων Red 19/Rot 19 και Purple Sense.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από την αρμόδια αρχή της Γερμανίας, τα προϊόντα τα οποία παρουσιάζονται ως συμπληρώματα διατροφής, βρέθηκαν να περιέχουν την φαρμακευτική δραστική ουσία σιλδεναφίλη, χωρίς αυτή να αναγράφεται στην επισήμανσή τους.


Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρων μη εγκεκριμένων προϊόντων ελλοχεύει κίνδυνος για την υγεία των χρηστών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά τη χρήση του Red 19/Rot 19 παρατηρήθηκαν έντονες οπτικές διαταραχές, πονοκέφαλοι και αυξημένοι παλμοί.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.