Κορονοϊός: «Το 80% των νοσούντων κόλλησε από ασυμπτωματικούς ασθενείς»

featured image

Νέα έρευνα για τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας, που συνεχώς αυξάνει τα θύματά της σε παγκόσμιο επίπεδο, πραγματοποιήσαν επιστήμονες από τη Σανγκάη.

Σχεδόν το 80% των ασθενών με κορονοϊό κόλλησε από άτομο που ήταν ήδη φορέας του ιού αλλά δεν είχε ακόμη εμφανίσει τα συμπτώματα αναφέρει χαρακτηριστικά η νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Shanghai Jiao Tong.

Οι επιστήμονες παράλληλα διαπίστωσαν πως ένα άτομο μπορεί να έχει τον ιό για 3,8 ημέρες πριν παρουσιάσει τα συμπτώματα και τις συγκεκριμένες ημέρες μπορεί να τον μεταδώσει σε άλλους.


Η ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σαγκάης αναφέρει πως από τη μελέτη τους αποδεικνύεται ότι η απομόνωση από μόνη της δεν αρκεί για να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η καραντίνα θα πρέπει να συνδυαστεί με αυστηρούς ελέγχους και εντοπισμό των επαφών του κάθε ατόμου αλλά παράλληλα και με αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιούνται, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Συλλέγοντας δεδομένα από την Κίνα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μαθηματικά μοντέλα για να υπολογίσουν κατά μέσο όρο πόσο καιρό χρειάστηκε έτσι ώστε να μπορέσει να συρρικνωθεί ο κορονοϊός στην Ουχάν την περιοχή όπου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του φονικού ιού.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.