«Δωρεά» 8,6 εκατ. ευρώ από τους αρχηγούς της Μπάρτσα

featured image

Στα 16 εκατομμύρια ευρώ υπολόγισε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, τα χρήματα που γλιτώνει τον μήνα ο σύλλογος, μετά την συμφωνία και με το ποδοσφαιρικό τμήμα για περικοπή της τάξεως του 70% των αποδοχών, για όσο διαρκεί η διακοπή λόγω κορονοϊού.

Από αυτά (πάντα γίνεται λόγος για καθαρά και όχι μεικτά), τα 14 προκύπτουν από την ποδοσφαιρική ομάδα των Μπλαουγκράνα. Και, από αυτά, περίπου τα 8,6 προέρχονται από τους τέσσερις αρχηγούς: Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Μπουσκέτς, Ζεράρ Πικέ και Σέρτζι Ρομπέρτο.


Ο Αργεντινός σταρ είναι αυτός που «χαρίζει» τα περισσότερα με πέντε εκατομμύρια ευρώ, Μπουσκέτς και Πικέ από 1,5 εκατομμύριο ευρώ έκαστος και ο Σέρτζι Ρομπέρτο άλλες 700 χιλιάδες.

Από εκεί και πέρα, άλλο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ προκύπτει από τον Λουίς Σουάρες, ενώ ο Αντουάν Γκριεζμάν είναι ο δεύτερος στην λίστα με 2,1 εκατομμύρια ευρώ, αφού με 18 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος της Μπάρτσα, μετά τον Μέσι.

Αν η διακοπή της La Liga εξαιτίας του ιού Covid-19 διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δηλαδή περί τους δυόμισι μήνες, ο σύλλογος θα γλίτωνε συνολικά περί τα 42 εκατομμύρια ευρώ καθαρά.

Πηγή: gazzetta.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.