Χάρις Αλεξίου: Να ευγνωμονούμε το Θεό που εμείς είμαστε σε ένα ασφαλές μέρος

featured image

Δεν μιλάει συχνά, όταν όμως το κάνει, έχει πολλά να πει και σημαντικά. Ο λόγος για την Χάρις Αλεξίου, η οποία σε μία σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση, μίλησε σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή «Εξελίξεις live» με το Νίκο Στραβελάκη, στον ΣΚΑΪ. Και αναφέρθηκε στην όλη κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, λόγω του κορονοϊού.

«Είμαι κλεισμένη στο σπίτι μου εδώ και 20 μέρες και παίρνω τα μέτρα που μας ζητάει η πολιτεία. Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε από την πολιτεία να μας πει να προσέχουμε. Όταν έχουμε μπροστά μας έναν τέτοιο κίνδυνο, όταν βλέπουμε να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι… Γιατί χρειαζόμαστε να μας κουνήσει κάποιος το δάχτυλο και να μας πει τι πρέπει και πώς θα σωθούμε; Αυτό ας το καταλάβουμε», είπε μεταξύ άλλων, η σπουδαία ερμηνεύτρια.

Και συνέχισε: «Να ευγνωμονούμε τη ζωή μας γιατί έχουμε ένα σπίτι να μείνουμε και να προφυλάξουμε τον εαυτό μας από τα χειρότερα. Να σκεφτούμε τους ανθρώπους, όπως είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές που γι’ αυτούς είναι μια πραγματικότητα αυτή η κατάσταση. Έχουν μπροστά τους, τους ανθρώπους που υποφέρουν, που δεν μπορούν να αναπνεύσουν, που πεθαίνουν στα χέρια τους…».


Για να προσθέσει: «Αυτούς τους ανθρώπους να σκεφτόμαστε και να ευγνωμονούμε το Θεό που εμείς είμαστε σε ένα ασφαλές μέρος και ας το σεβαστούμε αυτό. Μην πάμε να κάνουμε τους “έξυπνους”. Γιατί δεν είμαστε οι έξυπνοι εμείς. Κάποιος που θέλει να αυτοκτονήσει, ας πάει να αυτοκτονήσει, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως να μεταφέρει στον άλλον αυτό…».

Η Χάρις Αλεξίου, είπε μεταξύ άλλων: «Όταν θα βγούμε από την κατάσταση του σοκ, γιατί είμαστε σε μια κατάσταση σοκ αυτή τη στιγμή, υπάρχουν καλλιτέχνες που μπορούν να δημιουργήσουν. Άκουσα τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και το τραγούδι που έγραψε είναι ένα αριστούργημα».

Για να καταλήξει σχετικά με την όλη κατάσταση: «Βρε παιδιά, λίγο σοβαροί να είμαστε».

Αποκάλυψε, επίσης, πως – αν όλα πάνε καλά – θα συμμετέχει σε παράσταση στην Επίδαυρο, όπου θα κάνει τη θεά Αθηνά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.