Ινστιτούτα Υγείας στις ΗΠΑ δοκιμάζουν την υδροξυχλωροκίνη για τον κορονοϊό

featured image

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας ανακοίνωσαν σήμερα ότι προχωρούν στη δοκιμή του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία του κορονοϊού.

Η είδηση έρχεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, λίγες μέρες αφότου Αμερικανοί γιατροί ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν την ουσία αυτή, που συνήθως δίνεται σε όσους πάσχουν από ελονοσία, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι αποτελεσματική απέναντι στον κορονοϊό.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου, που είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, έχει αυξηθεί κατακόρυφα στις ΗΠΑ, τη χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας. Πρόσφατα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι ίσως να πρόκειται για ένα «όπλο» απέναντι στην ασθένεια.

Στη μελέτη θα εξεταστούν η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης. Την έρευνα ανέλαβε το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος (NHLBI), που είναι τμήμα του NIH.


«Η υδροξυχλωροκίνη φάνηκε πολλά υποσχόμενη σε εργαστηριακό περιβάλλον εναντίον του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την Covid-19 και οι προκαταρκτικές αναφορές υπονοούν μια ενδεχόμενη αποτελεσματικότητά της σε μικρές μελέτες σε ασθενείς», είπε ο Τζέιμς Π. Κίλεϊ, ο διευθυντής του Τμήματος Πνευμονικών Νόσων του NHLBI.

Το φάρμακο χρησιμοποιείται για την ελονοσία και διάφορες ρευματοειδείς παθήσεις, όπως την αρθρίτιδα. Στις πιθανές παρενέργειές του περιλαμβάνονται η απώλεια όρασης και τα καρδιολογικά προβλήματα.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν έχει εγκρίνει την υδροξυχλωροκίνη ως θεραπεία για την Covid-19, αλλά έχει δώσει την έγκρισή της να χρησιμοποιείται το φάρμακο κατά της ελονοσίας.

Πολλές φαρμακοβιομηχανίες σε όλον τον κόσμο δίνουν αγώνα δρόμου για να αναπτύξουν ένα φάρμακο ή ένα εμβόλιο για την ασθένεια που έχει σκοτώσει περισσότερους από 87.000 ανθρώπους μέχρι σήμερα.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.