«Η ΕΕ θα καταφέρει να καταλήξει σε σύγκλιση για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

featured image

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε σήμερα, Τετάρτη πεπεισμένος πως τα κράτη-μέλη του μπλοκ θα καταφέρουν να καταλήξουν σε σύγκλιση για τον τρόπο εύρεσης νέων χρηματοδοτικών εργαλείων με στόχο να ενισχυθεί η μάχη της ΕΕ απέναντι στην κρίση του κορονοϊού.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταφέρουμε να συγκλίνουμε», δήλωσε ο Μπρετόν στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ναι στα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, αλλά να τηρούν τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας»


Την ανάγκη τα έκτακτα μέτρα ανάγκης για τον κορονοϊό να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα, να είναι αναλογικά και προσωρινά, καθώς και να υπόκεινται σε τακτικό έλεγχο και να τηρούν τις αρχές του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας, των θεμελιωδών δικαιωμάτων και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

«Σε αυτήν την άνευ προηγουμένου κατάσταση, είναι θεμιτό τα κράτη μέλη να λάβουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών τους και την αντιμετώπιση της κρίσης. Είμαστε, ωστόσο, βαθιά προβληματισμένοι για τον κίνδυνο παραβίασης των αρχών του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων που απορρέουν από την έγκριση ορισμένων επειγόντων μέτρων» αναφέρεται στην κοινή δήλωση Ελλάδας, Βελγίου, Δανίας, Φινλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Λουξεμβούργου, Ολλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Σουηδίας.

 

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.