Έσωσε τον άντρα της από δύο εμφράγματα στο ίδιο βράδυ, επειδή έβλεπε δραματικές ιατρικές σειρές

featured image
Αναγνώρισε τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής και κατάφερε να κερδίσει χρόνο.

Να που σειρές, ιατρικού περιεχομένου όπως το Grey’s Anatomy, το New Amsterdam, το Trivia, το The Resident έσωσαν μια ζωή. Για την ακρίβεια, δις μέσα στο ίδιο βράδυ. Ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών λοιπόν υπέστη δύο καρδιακά επεισόδια, μέσα σε ένα μόνο βράδυ και σώθηκε από το πάθος της συζύγου του για τα ιατρικά δράματα που έβλεπε στην τηλεόραση. Οι γνώσεις της τον βοήθησαν να επιβιώσει όταν είχε μόλις 2% πιθανότητες.

Μιλάμε για την Michelle Birnie-Mackintosh, που ήταν σε θέση να αναγνωρίσει τα συμπτώματα καρδιακής προσβολής που παρουσίασε ο σύζυγός της Greg. Άρχισε να κάνει εμετό και να παραπονιέται για πόνους στο στήθος, ενώ μετά είπε πως «μυρμήγκιασαν» τα χέρια του.

«Κατέβηκα τις σκάλες και ο Greg καθόταν και είπε ότι δεν ένιωθε καλά. Το δέρμα του ήταν σχεδόν διαφανές, ήταν κρύος και μαλακός» είπε η σύζυγός του και συνέχισε: «Τον ρώτησα πώς ένιωθαν τα χέρια του και είπε ότι ένιωθε ένα μυρμήγκιασμα και το στήθος του ήταν σφιγμένο ανάμεσα στους ώμους του»

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σοδομα και γόμορρα – Η αδελφή της Πισπιρίγκου είχε κατηγορηθεί για σ3ξουαλική παρενόχληση;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Μαριλένα Παναγιωτοπούλου: «Αρέσω σε μικρότερους άντρες επειδή είμαι σαν νεράιδα»

2


Συμπλήρωσε στη συνέχεια λέγοντας «παρακολουθούμε πολλά ιατρικά προγράμματα όπως το «What’s Your Emergency» και το «24 Hours» και σίγουρα όλα απέδωσαν, γιατί ήξερα ότι είχε πάθει καρδιακή προσβολή και κάλεσα το 999 (το δικό μας 166)».

Η 36χρονη Michelle ενημερώθηκε ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα ασθενοφόρα και μισή ώρα αργότερα ο 50χρονος Greg υπέστη δεύτερη καρδιακή προσβολή.

Τυχαία πέρασε ένα ασθενοφόρο από το σπίτι τους και έσπευσε να βοηθήσει, αλλά δεν μπορούσε να τον μεταφέρει, οπότε και πάλι έπρεπε να περιμένουν.

Η Michelle είπε: «Ένας απινιδωτής (στο ασθενοφόρο) έσωσε τη ζωή του συζύγου μου. Όταν τηλεφώνησα για ασθενοφόρο είπαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο και θα ήταν μαζί μου το συντομότερο δυνατό».

2

Ο Greg πέρασε τις επόμενες δύο εβδομάδες στην εντατική σε κώμα και του τοποθετήθηκε «μπαλονάκι» για να βελτιώσει τη ροή του αίματος. Η Michelle, εν τω μεταξύ, συγκεντρώνει χρήματα για να αγοράσει παρόμοιες σωτήριες συσκευές στην περιοχή της. Έχει αγοράσει ήδη μία (3.000 λίρες) και είναι κοντά στο να συγκεντρώσει τα χρήματα για ακόμη δύο.

«Πραγματικά σώζουν ζωές. Δεν νομίζω ότι αρκετοί άνθρωποι το καταλαβαίνουν αυτό. Εάν έχετε καρδιακή ανακοπή, η καρδιά σας έχει κυριολεκτικά σταματήσει και τότε είναι που πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον απινιδωτή» είπε η Michelle

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Από το Blogger.