Ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάσταση σε Κέρκυρα και Χίο με κατάνυξη και λαμπρότητα

featured image

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η Πρώτη Ανάσταση στην Χίο αλλά και στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα και στην ιστορική εκκλησία «Η Παναγία των Ξένων» έγινε 40 λεπτά μετά τις 6 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Η Παναγία των Ξένων είναι μια εντυπωσιακή τρίκλιτη βασιλική Επτανησιακού ρυθμού και κάθε χρόνο γίνεται η αναπαράσταση του σεισμού που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Απίστευτες αποκαλύψεις – Η Ρούλα έψαχνε την Κεταμίνη με στοιχεία του Μάνου και το ψευδώνυμο “Τανάλιας”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Χοντρό κράξιμο στον Σεφερλή – “Κόψτε τον τώρα. Εμετός”.


«Ανάστα ο Θεός, κρίνον τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι»

Περίπου την ίδια ώρα έγινε η πρώτη Ανάσταση και στη Χίο, με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο, αφού ο ιερέας βγήκε με πανηγυρική έξοδο και κρότους από την πύλη από το ναό της Ευαγγελιστρίας, που «σείεται».


«Ανάστα ο Θεός, κρίνον τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι» έψαλε ο ιερέας π. Χριστοφόρος Γουρλής και αμέσως μετά η εκκλησία σείστηκε από τους χτύπους των Σημάντρων που σήμαναν τη νίκη του Θεανθρώπου επί του Θανάτου.

Ο ιερέας σκόρπισε δαφνόφυλλα σύμβολα της νίκης του Χριστού. Την ίδια ώρα οι πολυέλαιοι της εκκλησίας κουνήθηκαν -σαν από σεισμό- και οι πιστοί χτύπησαν τις πάγκες, τα στασίδια, συμμετέχοντας με αυτό τον ιδιαίτερα ηχηρό τρόπο στη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Κυρίου.

[/expander_maker]




Από το Blogger.