Μαφιόζικη εκτέλεση στη Βοιωτία: Το κρίσιμο λάθος των δραστών της δολοφονίας Σκαφτούρου

featured image

Νεκρός από τα πυρά επαγγελματιών δολοφόνων έπεσε ο γνωστός βαρυποινίτης Γιάννης Σκαφτούρος σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στο πατρικό του στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των εκτελεστών.

Κι ενώ μέχρι στιγμής κανείς εκ των τεσσάρων (ή έξι, καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται να υπήρχε στο σημείο και τρίτη μοτοσικλέτα, ως «ομάδα υποστήριξης») δραστών της δολοφονίας δεν έχει πέσει στα χέρια των αστυνομικών, μια απρόοπτη εξέλιξη ίσως τούς βοηθήσει να οδηγηθούν στα ίχνη τους. Ο λόγος για την -κατά πάσα πιθανότητα κλεμμένη- μοτοσικλέτα που βρέθηκε παρατημένη λίγο έξω απο τα Δερβενοχώρια και αποτελεί, φυσικά, ένα σημαντικό στοιχείο που έχουν στα χέρια τους, καθώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες κατά τη διάρκεια του «χτυπήματος».

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Γέλιο… μέχρι δακρύων: Ο Τάκης Ζαχαράτος μιμείται τον Κωνσταντίνο Εμμανουήλ και «ρίχνει» το Instagram

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ο Αρσενίου ξεφτίλισε την Μαλέσκου – “Ε… όχι και συνάδελφός μου ο…”

Με δεδομένο πως στα υπόλοιπα συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια, οι δράστες φροντίζουν, κατά παράδοση, να «εξαφανίζουν» τα οχήματα που χρησιμοποιούν, ώστε να μην τα βρουν οι Αρχές, η μοτοσικλέτα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, λόγω βλάβης ή ατυχήματος, ενδέχεται να δώσει πολύτιμα στοιχεία για την πορεία των ερευνών. Εξάλλου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες, πάνω στη βιασύνη τους, δεν πρόλαβαν να «καθαρίσουν» τη μοτοσικλέτα, η οποία έχει ήδη οδηγηθεί στα υπόγεια της ΓΑΔΑ και διερευνάται από ειδικούς της ΕΛ.ΑΣ. για αποτυπώματα και DNA των δραστών.



Σημειώνεται πως οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου είναι πολύ πιθανό να γνώριζαν πως οι ένοπλοι φρουροί του εξοχικού του είχαν πάρει άδεια σήμερα, με την Αστυνομία να εκτιμά ότι η δολοφονία έγινε μέσα στο σπίτι του 55χρονου «νονού» της νύχτας και, μάλιστα, μπροστά σε συγγενείς και φίλους του, είτε γιατί για λόγους «επίδειξης», είτε γιατί θεωρήθηκε ότι τη δεδομένη στιγμή (θα) ήταν «ευάλωτος», αδιαφορώντας, μάλιστα για τυχόν παράπλευρες απώλειες. Άλλωστε ο Γιάννης Σκαφτούρος συνήθιζε να κυκλοφορεί ένοπλος, με τους φρουρούς του να τον ακολουθούν σε απόσταση ασφαλείας με συνοδευτικό όχημα, καθώς φοβόταν για τη ζωή του λόγω «ανοιχτών λογαριασμών» από τον καιρό που είχαν προσπαθήσει να τον δολοφονήσουν στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Πρόλαβε και άρπαξε το όπλο του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δράστες άφησαν τις μεγάλου κυβισμού μηχανές τους σε στενό, σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του θύματος, και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέρασαν την εξωτερική περίφραξη και από απόσταση αναπνοής άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ και 9άρι πιστόλι εναντίον του 55χρονου, που, εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην αυλή του εξοχικού του, πλαισιωμένος από μέλη της οικογένειάς του και φίλους. Ο βαρυποινίτης φέρεται να άρπαξε το όπλο του και να ανταπέδωσε τα πυρά, αλλά σύντομα έπεσε νεκρός.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος υπήρξε ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα της νύχτας και, μεταξύ άλλων, στενός συνεργάτης του Βασίλη Στεφανάκου, με τον οποίο και είχαν σχεδιάσει και εκτελέσει την πολύκροτη απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Αν και καταδικασμένος σε «δις ισόβια», ο «Θείος Τζο» είχε καταφέρει να αποφυλακιστεί πριν από 2,5 χρόνια και, κατά τα φαινόμενα, είχε σταματήσει να εμπλέκεται με τις υποθέσεις της νύχτας, τουλάχιστον φανερά.

Ωστόσο, το 2020 είχε συλληφθεί στη Γλυφάδα, καθώς, μετά από έλεγχο έλεγχο της αστυνομίας στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν δύο πιστόλια, πέντε ασύρματοι συντονισμένοι στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο στιλέτα, σφαίρες και ένας εσωτερικός αστυνομικός φάρος.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

[/expander_maker]




Από το Blogger.