Ο Μητσοτάκης τρομάζει τον Ερντογαν: «Αν νομίζει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδας, κάνει λάθος»

featured image

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σκληρή απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το Νταβός, μετά την ακραία δήλωση του Τούρκου προέδρου πως δεν θέλει να ξαναδεί τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, Borge Brende, ο Πρωθυπουργός απάντησε στο «Μητσοτάκης γιοκ» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λόγω της ενόχλησης της Τουρκίας για το πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική.

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Τούρκο πρόεδρο

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

«Αν νομίζει ο πρόεδρος Ερντογάν πως δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχίας, κάνει λάθος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε “θυμάμαι πριν από τον Μάρτιο του 2020, όταν η Τουρκία προσπάθησε να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό και έστειλε δεκάδες χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους στα ελληνικά σύνορα και εμείς είπαμε “όχι” και υπερασπιστήκαμε τα σύνορα της Ελλάδας και φέραμε την ευρωπαϊκή ηγεσία στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρόεδρος Ερντογάν έλεγε τα ίδια. Ότι δεν ήθελε να μου μιλήσει. Οπότε ελπίζω ότι θα αλλάξει γνώμη ξανά, αλλά για να σοβαρευτούμε, είμαστε γείτονες και πάντα χρειάζεται να μιλάμε και να κρατήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοικτούς”.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατακεραυνώνει τον Τούρκο Πρόεδρο

Και προσθέτει “δεν θα γίνουμε ποτέ εμείς εκείνοι που δεν θα θέλουν να μιλάνε με τους γείτονές τους. Αν ο πρόεδρος Ερντογάν πιστεύει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και δεν θα κάνω γνωστό στον κόσμο ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται αναθεωρητικά, κάνει λάθος. Γιατί, αυτό που έχουμε δει δυστυχώς τους τελευταίους δυο μήνες, είναι ότι ενώ πήγα στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκα με τον πρόεδρο Ερντογάν και πίστεψα ότι ήταν μια καλή συνάντηση, αλλά έναν μήνα μετά είδαμε υπερπτήσεις χωρίς προηγούμενο πάνω από τα νησιά μας και αυτή η συμπεριφορά είναι απολύτως απαράδεκτη και θα θέτω αυτό το θέμα όποτε μπορώ μέχρι η Τουρκία να αλλάξει την συμπεριφορά της”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Πρόσφερε στέγη σε μια Ουκρανή και εκείνη της «έκλεψε» τον άνδρα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Τα είδε όλα ο Μάνεσης στον αέρα – Λουόμενη είδε την κάμερα και… τούρλωσε τον κ@λο της (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η εντυπωσιακή σύντροφος του ΜακΚίσικ χωρίς εσώρουχα στο γήπεδο για τον Ολυμπιακό (ΦΩΤΟ)

[/expander_maker]




Από το Blogger.