Αποκάλυψη: Η ΕΥΠ και οι “χαμένες” συνομιλίες του Γιώργου Καραϊβάζ

featured image

Χιλιάδες συνομιλίες του δολοφονημένου δημοσιογράφου «εξαφανίστηκαν»…

Η διαλεύκανση της στυγνής και άνανδρης δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας, ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ και συμπλήρωνε ότι έναν ολόκληρο χρόνο μετά, όχι μόνο παραμένουν ασύλληπτοι οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου αλλά δεν υπάρχει και η παραμικρή ενημέρωση για την πρόοδο των ερευνών της Αστυνομίας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, ότι η υπόθεση της δολοφονίας του Γ. Καραϊβάζ έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και οι Διεθνείς Οργανώσεις Δημοσιογράφων απευθύνουν συχνά ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι ανύπαρκτες εισαγγελικές διατάξεις

Εμείς, θα αποκαλύψουμε σήμερα, θέτοντας τα στοιχεία μας στη διάθεση της ΕΣΗΕΑ, ότι η ΕΥΠ (επί εποχής Γιάννη Ρουμπάτη) παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Γιώργου Καραϊβάζ τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2016 για «λόγους εθνικής ασφαλείας»!

Στις 22 Μαρτίου 2017, μάλιστα, ο κ. Ρουμπάτης με άκρως απόρρητο έγγραφό του ενημέρωσε την τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, ότι η ΕΥΠ εξακολουθεί να καταγράφει τις συνομιλίες του Καραϊβάζ με διατάξεις που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας της ΕΥΠ.


Τέτοια εισαγγελική διάταξη όμως, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του newsbreak.gr, υπάρχειμόνο μία στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη λεγόμενη “υπόθεση Αττική”, εκδόθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 και ίσχυε για δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2016.


Επομένως, αποδεικνύονται ψευδείς οι ισχυρισμοί του κ. Ρουμπάτη ότι υπήρχαν αλλεπάλληλες διατάξεις του εισαγγελέα της ΕΥΠ για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι χιλιάδες εξαφανισμένες συνομιλίες

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η ΕΥΠ είχε θέσει υπό παρακολούθηση τον Γιώργο Καραϊβάζ από τον Απρίλιο του 2016 έως και τον Μάρτιο του 2017. Δηλαδή επί έντεκα ολόκληρους μήνες!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το newsbreak.gr, στο διάστημα Σεπτέμβριος 2016 – Φεβρουάριος 2017 ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ φέρεται να έχει καταγράψει 10.533 τηλεφωνικές συνομιλίες του δολοφονημένου δημοσιογράφου. Ωστόσο, στη δικογραφία για την «υπόθεση Αττική» υπάρχουν προχείρως απομαγνητοφωνημένες μόνον300 από αυτές!!!

Ποιος εξαφάνισε τις υπόλοιπες και για ποιο λόγο;

Γνώστες του παρασκηνίου εκτιμούν με βεβαιότητα πως στις “χαμένες” τηλεφωνικές συνομιλίες“φωτογραφίζονται” οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ…

Μήπως, λοιπόν, η ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές για τις χιλιάδες “χαμένες” συνομιλίες του δολοφονημένου μέλους της;


Από το Blogger.