Ανατιμήσεις που «καίνε»: Ούτε… τυλιχτό δεν θα τρώνε οι Έλληνες!

featured image

Μέχρι και 3,5 ευρώ η τιμή του

Κάθε μέρα όλα είναι πιο ακριβά και πιο απρόσιτα για τους καταναλωτές. Είδη πρώτης ανάγκης και ενέργεια έχουν πάρει την «ανιούσα», ενώ η οικονομική κρίση εντείνεται και δείχνει συνεχώς τα «δόντια» της σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Καίει» η τιμή στο σουβλάκι 

Ηλεκτρικό ρεύμα και τρόφιμα έχουν οδηγήσει τα πάντα στην ακρίβεια. Από τις ανατιμήσεις σε όλες τις πρώτες ύλες δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα του Έλληνα. Το σουβλάκι, το οποίο μάλιστα ανέκαθεν αποτελούσε ένα πλούσιο και γευστικό γεύμα, το οποίο ήταν και σχετικά οικονομικό.



Το τυλιχτό σουβλάκι αυτή τη στιγμή κοστίζει μέχρι και 3,5 ευρώ ή και περισσότερο, ενώ το απλό φτάνει τα 2,2 ευρώ το τεμάχιο. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες αιτία για αυτές τις ανατιμήσεις είναι οι αυξήσεις που βλέπουν και οι ίδιοι τόσο στο ρεύμα όσο και στις πρώτες ύλες με το ηλιέλαιο να είναι στην κορυφή της λίστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων της εστίασης, το καλαμάκι (χοιρινό ή κοτόπουλο), το 2021 κυμαινόταν στο 1.70 -1.80 ευρώ, ενώ φέτος έχει φτάσει έως και στα 2.20 ευρώ. Η πίτα (τυλιχτό), πέρυσι έφτανε έως και τα 2.60 ευρώ, ενώ φέτος ως και τα 3.50. Σχεδόν 20 ευρώ κοστίζει πλέον το γεύμα για ένα ζευγάρι, το οποίο περιλαμβάνει: 2 πίτες (τυλιχτά), 3 καλαμάκια, 1 μερίδα πατάτες και 2 αναψυκτικά, συγκριτικά με πέρυσι που κόστιζε γύρω στα 15€.




Από το Blogger.