Τέσσερις κορυφαίοι Ελληνοαμερικάνοι βουλευτές καλούν τον Μητσοτάκη να αποκαλύψει τον βρώμικο ρόλο της Τουρκίας

featured image

Θεωρούν μοναδική την ευκαιρία του πρωθυπουργού, την οποία πρέπει να την εκμεταλλευτεί μιλώντας στο Κογκρέσο

Η ελληνική ομογένεια κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και να εμποδίσει την τουρκική επέλαση, η οποία γίνεται με πολλούς τρόπους, στην Ουάσινγκτον, στον Λευκό Οίκο και κυρίως στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πρωταγωνιστές, η Νικόλ Μαλλιωτάκη και ο Γκας Μπιλιράκης. Οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί που απέστειλαν την επιστολή στο Κογκρέσο στην οποία αποκάλυπταν τα ψεύδη της τουρκικής καταγωγής υφυπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Ναζ Ντουράκογλου. Η οποία εξαπατώντας το κογκρέσο, πέρασε την ακύρωση του αγωγού East Med, όπως ακριβώς επιθυμούσε η Τουρκία.

Σήμερα, τέσσερις βουλευτές ελληνικής καταγωγής, «προειδοποιούν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την μοναδική ευκαιρία που έχει μιλώντας στο Κογκρέσο, προκειμένου να πει την αλήθεια για τον βρώμικο ρόλο της Τουρκίας και να καταφέρει να εμποδίσει την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F 16 στον Ερντογάν.

Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Λένα Αργύρη, μεταδίδει από την Ουάσινγκτον:

Ο Τζον Σαρμπάνης, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στο Μέριλαντ ανέφερε: «Όσοι από εμάς παρακολουθούμε τα ζητήματα που αφορούν στην Ελλάδα και την Κύπρο και την πολύ προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, προφανώς πρωτοστατούμε σε μια προσπάθεια εδώ στην Ουάσιγκτον και στο Κογκρέσο για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι συνάδελφοί μας έχουν επίγνωση αυτών των ενεργειών και αυτής της συμπεριφοράς. Νομίζω ότι υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση εδώ στο Κογκρέσο ότι η αρνητική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μπορεί να αγνοηθεί και ότι πρέπει να λάβουμε μέτρα και να είμαστε πολύ προσεκτικοί για κάθε είδους συναλλαγές που κάνουμε με την Τουρκία, επειδή η Τουρκία έχει επιδείξει επανειλημμένως ότι, πέρα από το ότι υποτίθεται πως είναι σύμμαχος εντός του ΝΑΤΟ, δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε σε κρίσιμες στιγμές, σε αντίθεση με την Ελλάδα στην οποία μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε και μπορούμε πάντα να εμπιστευόμαστε».



Η Νικόλ Μαλλιωτάκης βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Νέα Υόρκη επισημαίνει «αυτή είναι η ευκαιρία του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη να εξηγήσει στο Κογκρέσο γιατί δεν πρέπει να εγκρίνει το αίτημα της κυβέρνησης Μπάντεν να πουληθούν όπλα, στρατιωτικός εξοπλισμός και αεροσκάφη στην Τουρκία. Είναι μια κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία πρέπει να εξηγήσει στα μέλη του Κογκρέσου, αυτό που εγώ ήδη γνωρίζω, ότι η Τουρκία έχει επιδείξει μεγάλη επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και γύρω από αυτή και στο Αιγαίο και γιατί αποτελεί παράγοντα κινδύνου όχι απλώς για την Ελλάδα αλλά και για το Ισραήλ».

Η Ντίνα Τάιτους, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στη Νεβάδα, τονίζει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση έχει πει οτι θα βρει ένα τρόπο να προχωρήσουν οι πωλήσεις, όμως ένας αριθμός από εμάς αντιτίθεται σε μια τετοια εξέλιξη. Συμμετείχα στην ομάδα των βουλευτών που αποστείλαμε επιστολή εξηγώντας ότι δεν πρεπει να πουλήσουμε αυτά τα αεροσκάφη στην Τουρκία».

Τέλος ο Γκας Μπιλιράκης Ρεπουμπλικανός βουλευτής στη Φλόριντα δήλωσε: «Έχουμε ευθύνη και καθήκον να προστατεύσουμε την Ελλάδα και την κυριαρχία της Ελλάδας. Αυτο ήταν θέση της προηγούμενηςς κυβέρνηση γιατί όπως γνωρίζετε ο ΥΠΕΞ Πομπεο ήταν πολύ υποστηρικτικός και το State Department σε κάποιο βαθμό ήταν πολύ υποστηρικτικό. Δεν θέλω να αλλάξουν τα πράγματα. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα καλύπτουμε πάντα τα νώτα της Ελλάδος».


Από το Blogger.